Tanzania, o destinatie de vis

Please select a featured image for your post

Tanzania e cea mai mare tara din estul Africii. Acesta se invecineaza cu Mozambic, Malawi si Zambia la sud, Zair si Burundi la vest, Kenya si Uganda la nord iar in est are iesire la Oceanul Indian. Zanzibar e o regiune autonoma ca apartine de Tanzania, fiind compusa din Tanganika si Zanzibar.
Acesta e format dintr-un arhipelag, de langa coasta de est africana cu o suprafata de 1658 km patrati iar in nord se afla insula Pemba cu o suprafata de 984 km patrati.
Capitala acesteia numita Zanzibar City e renumita datorita orasului vechi, Stone Town sau Orasul de Piatra.
Acesta e unul din putinele orase costale comerciale si istorice Swahili ramase intacte. Principalele atractii de aici sunt: piata centrala, fosta piata de sclavi cu Catedrala Anglicana, Casa Tippu Tip, vechiul fort, Palatul Muzeu, fosta resedinta a sultanului si a printesei Slme si Ruinele Templului Maruhubi.
Coasta de vest a Zanzibarului e fragmentata datorita recifelor de corali, avand o plaja de nisip ingusta, langa tarm apa fiind foarte adanca, iar coasta de est nefiind fragmentata este expusa unei actiuni intense a valurilor si a mareelor.
Teritoriul de vest al insulei este deluros cu depresiuni mlastinoase si numeroase ape curgatoare.

Citeste si:  Ridica rasfatul la rang de arta si vei simti din plin gustul vietii
In Tanzania se afla Muntii Kilimanjaro, vesnic acoperiti de zapada si cea mai mare concentratie de animale salbatice din lume, toate protejate si gazduite in parcuri nationale imense.
Tot aici se afla cel mai mare lac al Africii, Victoria, lacul Tanganyka, precum si craterul Ngorongoro, cel mai mare vulcan stins din lume.
Inaltimea maxima a muntelui Kilimanjaro este de 5895 m. Pana la altitudinea de 2800 de m, padurile dese adapostesc numeroase animale cum ar fi bivolii, elefanti, maimute si leoparzi. Incepand cu aceasta altitudine se gasesc diferite specii de plante rare, unele cu dimensiuni enorme. Incepand cu 4000 de m nu mai exista altceva decat un imens platou cu varfuri in nori acoperite de zapada.
Citeste si:  Printii Spaniei vor primi, drept cadou de aniversare, un tablou pictat de un artist roman
Craterul Ngorongro e situat in partea centrala a Ariei de Conservare Ngorongoro, la 180 km de vest de Arusha. Craterul reprezinta o imensa caldare vulcanica cu diametrul de 19 km si o adancime de 600 de m, formata prin prabusirea vulcanului Ngorongoro, acum 2 sau 3 milioane de ani.
Fauna include o mare diversitate de animale printre care rinocerul negru, specie pe cale de disparitie, antilope gnu, gazele, elefanti, hipopotami, leoparzi si stoluri de flamingo roz.
Cel mai cunoscut parc din Tanzania este Parcul National Serengeti, unde pot fi vazuti leoparzi care stau pe malul apelor si in zonele impadurite, bizoni africani, langa raul Grumeti si in zona impadurita de langa Seronera sau elefantul african a carui greutate oscileaza intre 3000 si 5000 de kg. Insula Pemba apartine statului Tanzanian si este cel mai mare producator de cuisoare.
Aceasta e una din cele mai frumoase insule din Africa, plajele acesteia fiind acoperite cu nisip alb si fin, fiind locul ideal pentru o escapada romantica deoarece putini stiu de existenta acestei insule.
Principala activitate desfasurata in Tanzania este safari, aceasta putand fi organizata in diferite moduri, ramanand la alegera turistilor sa aleaga modalitatea ce o prefera.
Se pot face catarari pe Muntele Kilimanjaro, numit si Acoperisul Africii, se poate zbura cu balonul cu aer cald deasupra Parcului Serengati, se poate inota alaturi de delfini sau se pot face scufundari si snorkeling la recifurile de corali.
Citeste si:  Unde mergem diseara? 23 octombrie
Mancarea tanzaniana are la baza carnea de pui, vita, fructele tropicale si legumele.
Specialitatile cele mai populare sunt: choma, carne la gratar, Swahili, pe baza de peste si fructe de mare iar ca bauturi, berea locala numita Safari Lager si lichiotul numit konyagi.


Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.