Targul Martisorului la Muzeul Taranului Roman din Bucuresti

Please select a featured image for your post

Targuri trendy avem, targuri consumeriste avem, sa cautam dara si un targ mai traditional. Muzeul Taranului Roman ne invita sa ne imaginam
ce povesti le-am mai putea spune sau reinventa pentru a nu stiu cata oara pornind de la povestea Babei Dochia si a firului alb – rosu agatat odinioară in copacii proaspat inmuguriti, atarnat de gatul vitelor sau purtat de copii si fete ca banut protector.

Citeste si:  Fii lider

La Targul Martisorului desfasurat intre 25 si 28 februarie o sa gasesti tot ce ai nevoie pentru prietene, mame, surori si bunici: de la martisorul traditional al mesteritelor din Bucovina – firul alb – roÅŸu din matase, la revizitari contemporane ale martisorului autentic. Tarani si tarancute, Pacala, Danila Prepeleac, mosi si babe cu cojoace; de la zodiacul intors pe fata si pe dos, la martisorul de oras cu animalute fantastice si vrajitoare pe matura sau cu obiecte uzuale sau reciclate tip handmade: casute, biciclete, fructe, pisici, ochelari, flori, chei, papuci…

Citeste si:  Mausoleul din Halicarnas

Si nu uita ca martisorul, fie el traditional, trendy, emo sau catchy e totodata text si pre-text pentru o perpetua reinventare a povestii.

Oferta de martisoare la MŢR este insotita de martisoarele gastronomice: turta dulce, dulceturi, zacusca, gem de prune, kürtös kalács, prajiturele de Alexandria, suc de mere de Malancrav, miere si alte bunatati.

Citeste si:  Chivu va canta la nunta sa

Targul se inaugureaza joi 25 februarie, si va fi deschis pana duminica 28 februarie intre orele 10:00 la 18:00. Intrarea la targ costa 5 lei pentru adulti si 2 lei pentru studenti, elevi, pensionari.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.