Targul de Florii la MTR

In perioada 10 – 12 aprilie, intre orele 10 si 19, e prilej de tocmit si de stat la povesti cu mesterii, de plimbat, de admirat si de targuit.

Este o traditie in mai toate zonele tarii sa se tina targ in preajma Floriilor, inainte de Paste, ca tot omul sa se innoiasca si sa isi cumpere cele trebuincioase pentru intampinarea marii sarbatori a Invierii.
La mult asteptatul Targ de Florii de la Muzeul Taranului Roman vor veni si in acest an mesteri din toata tara cu oua incondeiate, icoane, pristolnice, scoarte si blide, lemn, ibrice de alama, impletituri, ii si tot felul de cusaturi. Nu vor lipsi nici cozonacii, pasca, mierea, acadelele si nuga, turta dulce si kurtos kolacs. Pret bilet: 4 lei, 2 lei (elevi, studenti, pensionari)

Citeste si:  Iubiri de striperi

PuteÅ£i afla cîte ceva despre ţăranul român ÅŸi lumea lui venind la Muzeul Ţăranului Român – Muzeu NaÅ£ional de Arte ÅŸi TradiÅ£ii. Cu o istorie de aproape un secol, clădirea de cărămidă roÅŸie de pe Åžoseaua Kiseleff, nr.3, adăposteÅŸte peste 90 000 de obiecte ţărăneÅŸti: icoane, troiÅ£e, cruci, ceramică, Å£esături, costume, podoabe… O parte din aceste obiecte sunt prezentate în expoziÅ£ii cu pronunÅ£at caracter antropologic. Re-descoperim o lume uitată, îi arătăm frumuseÅ£ea, simplitatea, puterea….într-o formulă muzeografică modernă ÅŸi originală pentru care, în 1996, Muzeul Ţăranului a primit premiul “Muzeul European al Anului”.

Citeste si:  Curajul de a spune nu

Trimite si tu o felicitare de Florii celor dragi!


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.