Teatrul NaÅ£ional „Radu Stanca” din Sibiu a obÅ£inut trei premii la Festivalul de la Merida, Spania

Teatrul NaÅ£ional „Radu Stanca” din Sibiu a obÅ£inut trei premii la cea de-a 54-a ediÅ£ie a Festivalului de la Merida din Spania, unde a participat cu spectacolul „Electra”, după Sofocle ÅŸi Euripide, în regia lui Mihai MănuÅ£iu, transmite corespondentul NewsIn.

ÃŽn urma reprezentaÅ£iilor jucate în premieră, în perioada 26-28 august, în Teatrul Roman, juriul festivalului spaniol a acordat spectacolului „Electra” al Teatrului NaÅ£ional „Radu Stanca” premiul pentru regie (Mihai MănuÅ£iu), pentru dramaturgie-scenariu (Mihai MănuÅ£iu) ÅŸi premiul pentru interpretare feminină (Mariana Presecan).

Citeste si:  Vonda Shepard a incalzit Sala Palatului, miercuri-seara, in fata a peste 3.000 de fani

Pe lângă premiile obÅ£inute, Teatrul NaÅ£ional „Radu Stanca” Sibiu a fost invitat să co-producă pentru ediÅ£ia de anul viitor, împreună cu Festival de la Merida, un spectacol în regia lui Silviu Purcărete, au anunÅ£at, luni, reprezentanÅ£ii teatrului sibian.

Fondat în 1933, Festivalul de la Mérida începe în luna iunie şi se încheie la sfârşitul lunii august. Evenimentul de la Mérida, numit şi Festivalul secolului XXI, cuprinde reprezentaţii de teatru, dans şi muzică. Programul anual al Festivalului, aflat sub patronajul Ministerului Culturii din Spania, cuprinde opere ale autorilor clasici greci şi latini sau relaţionate cu tematica greco-latină.

Citeste si:  Horoscopul saptamanii 19-25 mai

Printre producÅ£iile prezente anul acesta la Festivalul de la Mérida s-au numărat „Troienele” de Euripide, „Miles gloriosus” de Plaut, „Oedip rege” de Sofocle, „Ayax” de Sofocle, „Electra” după Sofocle ÅŸi Euripide, „Timon din Atena” de Shakespeare, „Prometeu” de Eschil, „VieÅ£i paralele” de Plutarh, producÅ£ii ale companiilor teatrale din Spania, Portugalia, Grecia ÅŸi România. Participarea Teatrului Radu Stanca din Sibiu a fost organizată de Institutul Cultural Român.

Citeste si:  Teatrul Ion Creanga prezinta prima editie a Festivalului interactiv pentru intreaga familie "Amintiri din copilarie"

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.