Teatrul nu este o cladire. Piesa Noi4 joi, la Godot-Cafe

„Teatrul nu e o cladire” va propune o retrospectiva a celor mai populare spectacole de teatru scrise de Lia Bugnar, ce vor avea loc in fiecare joi seara din decembrie de la ora 22:00 la Godot Cafe Teatru, str. Blanari, nr 14. Accesul in sala de spectacol se face in baza rezervarilor la numerele de telefon 021 31 61 682 si 0736 414 244 zilnic intre orele 12:00 si 19:00. Spectacolul care inaugureaza noaptea de teatru de la Godot este Noi4.

„Sunt asezat la o masa de patru persoane si intreb co-mesenii ce i-a determinat sa vina la acest spectacol. „Locatia in primul rand (Godot). Aici nu s-au jucat piese proaste, apoi Marius Manole si Ilinca Manolache. Titlul piesei, dar nu in ultimul rand… este o ordine subiectiva pe care o fac acum, emotionata de intrebare”, bajbaie amuzata Ioana, iar sotul o completeaza „daca nu faci rezervare din timp nu apuci sa vezi spectacole aici. Daca nu ar fi de calitate, credeti ca ar mai fi bataie pe locuri?”. Eu nu raspund, ci schitez o multumire de raspuns.

Citeste si:  Stimuleaza-ti spiritul

Merita sa vedeti piesa „cu buget mic” Noi4. Nu oricine poate juca aceasta piesa scrisa aproape impecabil de Lia Bugnar.
Maria, personajul Mariei Obretin plange tot spectacolul! E vorba despre drama ei desigur, din cauza aceasta plange. Si este frumoasa cand plange. Adica tot timpul.

Ilinca, prietena cea mai buna a Mariei – a personajului zic – este interpretat de Ilinca Manolache, si este madama superficiala care „o arde” cu sotul Mariei, pe ascuns. Si Ilincai ii curge rimelul albastru de pe gene precum rosul din celebra sigla din Piata Universitatii.

Citeste si:  Modelele tinerilor de azi

Otilia este personajul care pute a canal si cu care sotul Mariei imparte „senvisu cu pateu”. Un personaj fabulos interpretat chiar de Lia Bugnar. Si care vrea si ea „30 de mii vechi, nene!-gociabil”.

Victor, gras si chelios, zeul flatulentei, sotul Mariei inselate este trucat excelent de Marius Manole. Aflam ca putea fi Piersic Jr. sau Bibiri. Sau Malaele, daca nu era bugetul asa mic
Acestea-s personajele, dar nu deconspir nici trama (este geniala) si nici actele (sunt cateva!). Nu mentionez decat ca trebuie sa levitezi de pe scaunul plusat si sa nu ai nici o afinitate fata de un personaj. Ba esti victima (Maria), ba esti agresor (pe rand: Ilinca, Otilia, Victor), ori esti salvator (oricare din personaje). Toate rolurile te surprind, esti chiar invitat sa devii un actor si sa empatizezi cu personajele, pe rand. Nu o face – este o capcana
Punerea in scena a piesei este facuta de Dorina Chiriac. Tempo-ul si ton-ul dau aroma suficienta sa te agate de nari. Totul te invaluie si te transforma, in timp ce personajele devin intr-o ora jumatate parte din comunitatea din care provii. Te includ si te exclud din piesa Liei Bugnar.

Citeste si:  Constantin Pacea – o retrospectiva

Mi-a placut ideea de transfer de personaj-actor-public, schimbul emotiilor si escaladarea tensiunilor, de la drama pana la tragicul telenovelistica, stropite tehnic cu un umor fin. Nu dau note, nu-mi permit! dar superlativ pentru calificativ” (Semnu’ de carte, Revista, Semne Bune)


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.