Teatrul se pregateste de Halloween: „Bucurestiul intre lumi. Urban Halloween Stories.”

Actorii Istvan Teglas, Laura Ilinca si Catalin Babliuc fac parte din primul eveniment teatral dedicat sarbatorii internationale Halloween, numit „Bucurestiul intre lumi. Urban Halloween Stories.”. Actorii sarbatoresc Halloween-ul prin introducerea publicului intr-o poveste misterioasa intitulata „Prieteni buni”, care va avea loc joi, 31 octombrie, ora 21:30, la Teatrul Mignon, Bd. Hristo Botev nr 1.

Apoi actorii impreuna cu spectactorii vor inchide „Bucurestiul intre lumi. Urban Halloween Stories” cu un tur cultural al caselor „bantuite” de istorie din Bucuresti.

Pentru rezervari si informatii suplimentare scrieti pe adresa de email contact@teatrulmignon.ro sau apelati numarul de telefon 0726.243.907.

Actorii vor interpreta dintr-un text contemporan „Prieteni buni”, scris de Laura Ilinca, o povestire fantastica despre legaturile dintre oameni din lumi diferite, legaturi infiripate cu ajutorul literaturii. Povestea are la baza o tema originara din Romania, o tema deloc exploatata in peisajul teatral romanesc.

Citeste si:  Inocenti doar pana la proba contrarie

„Textul l-am scris ca un protest pentru oamenii mari care nu citesc povesti”, spune Laura Ilinca, initiatoarea proiectului „Bucurestiul intre lumi. Urban Halloween Stories”. Laura Ilinca a scris Hamlet. Next Hours, o continuare a piesei lui William Shakespeare, care a avut premiera luna trecuta intr-un café-teatru din Bucuresti.

„Mi se pare important sa scriu despre lumea contemporana, despre ceea ce intampla acum. Imi doresc sa gasesc in contemporaneitatea asta, care nu-ti mai lasa loc de imaginatie, un pic de fantezie. Intrepatrunderea dintre lumi este una dintre temele mele favorite din literatura, dar si felul in care simtim si ne raportam la lumea de dincolo in viata de zi cu zi.”

Citeste si:  Un martisor aromat si plin de dragoste, semnat FARES

Halloween-ul a fost motivul indirect care a determinat-o pe Laura Ilinca sa scrie scenarii de film: „Prin 2004 am fost la o petrecere de Halloween, care nu mi s-a parut deloc interesanta, dar la care am intalnit un om, care m-a transportat in lumea lui si care m-a inspirat sa scriu primul meu scenariu de film.”

Laura Ilinca mai spune ca scrisul si actoria au mers mana in mana intotdeauna, aceste pasiuni ale sale completandu-se in permanenta. Artista marturiseste, de asemenea, ca se hraneste din povesti si fantezie si ca a incercat de mai multe ori sa se lase de teatru, dar fara succes: „La un moment dat am realizat ca nu pot face altceva decat sa joc si sa scriu.”

Citeste si:  Cristale pentru gadget-urile tale

Alaturi de Laura Ilinca in povestea scenica „Prieteni buni” vor fi actorii Istvan Teglas si Catalin Babliuc.

Istvan Teglas spune ca a acceptat invitatia de a face parte din unicul proiect teatral dedicat Halloween-ului, fiindca este prima intalnire culturala dintre teatru si aceasta sarbatoare, iar tema nu a fost experimentata pana acum pe o scena teatrala din Romania. „Este un text de un dramaturg roman care cred ca va prinde.”


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.