Teo ne-a parasit!

Please select a featured image for your post

Zilele trecute ne-am despartiti cu totii, cel putin pentru o perioada, de o figura a televiziunii care de mai bine de 15 ani incoace ne-a incantat, sau nu cu prezenta pe micul ecran. Este vorba despre Teo Trandafir, acea figura blonda si zambitoare pe care publicul s-a obisnuit sa o vada mai ales in emisiuni cu format de talk show in direct. Teo, caci asa o cunoaste mai toata lumea, s-a nascut la 2 iunie 1968, in Pitesti, jud. Arges. Ceea ce nu foarte multi stiu este faptul ca Teo a absolvit Facultatea de Limbi si Literaturi Straine, Sectia araba-engleza, insa desi are o formatie filologica, nu a ales sa profeseze chiar in directia aceasta. Dimpotriva, tanara Teo Trandafir s-a angajat in 1991 la Fun Radio Bucuresti, unde initial lucra ca secretara si mai apoi a devenit prezentator de stiri. Iata asadar ca radioul a fost prima dragoste a lui Teo. Mai apoi, in 1993, Teo s-a mutat la Pro FM unde avea sa inceapa de fapt si ascensiunea fulminanta pe scara entertainmentului din Romania. „Rondul de dimineata” era o emisune radio ce combina intr-un mod placut stirile, divertismentul si mai ales prezenta de spirit a lui Teo.
Citeste si:  Ismail Kadare primeste premiul Asturias pentru litere
Intalnirea cu micul ecran a avut loc insa in 1994, cand Mihai Tatulici i-a propus o colaborare cu Tele 7abc la o emisiune matinala. A inceput astfel colaborarea cu Mircea Badea, care avea sa se mute apoi la Antena 1, si care timp de multe seri avea sa domine audientele in media din Romania. Apogeul carierei lui Teo era inca in asteptare insa, si a venit odata cu anul 2000, cand a semnat un contract cu postul Pro TV, unde avea sa realizeze, timp de 6 ani, una dintre cele mai de success emisiuni care ii purta si numele. Desigur, emisiunea se indra in grilele postului, astfel incat in periodele estivale, de exemplu, era inlocuita de tot felul de campanii in scopuri caritabile sau pur si simplu emisiuni cu format diferit. Una peste alta insa, Teo a fost vreme de cativa ani figura ce mai marcanta a Pro TV-ului, transformand-ul dintr-un post care devenise deja celebru pentru infioratoarele stiri de la ora 5, intr-un post preocupat si de alte aspecte ale vietii, mult mia luminoase si chiar mai amuzante.Ultima campanie pe care Teo a realizat-o la Pro TV a fost cea intitulata „Vrei Teo, ai Teo!” datorita careia au umblat prin toata tara vizitand telespectatorii care de atata timp asteptau sa isi intalneasca preferata. La finalul campaniei, Teo a inceheiat intr-un mod destul de surprinzator colaborarea cu Pro TV.
Citeste si:  Unde mergem in week-end? 14-16 martie
Ca de obicei dupa success insa, a urmat si caderea. Desi a incercat o revenire in forta prin relansarea postului de televizune Romantica, in martie 2007 si o scurta perioada in care a realizat acolo TeoViziunea, o emisune cam in acelasi stil ca si cea de la Pro TV in sa cu o audienta mult mai mica, Teo s-a retras in culisele televiziunii. In primavara anului 2007 Teo a primit insa o oferta destul de tentanta din partea postului Prima TV, unde a si activate indiverse formate de emisiuni, de la Momentul Adevarului la Teo Live pana de curand. Ce s-a intamplat la Prima, deja stie toata lumea. Contractul echipei a expirat, in vreme ce al lui Teo inca mai era valabil. Din solidaritate, spune ea, din orgoliu, spune gura lumii, Teo a ales sa paraseasca si ea postul de telviziune, afirmand in nenumarate ocazii ca nu ar mai vrea sa se intoarca pe micile ecrane prea curand.
Citeste si:  Moda adecvata fiecarei zodii
Desigur, fanii prezentatoarei au fost si sunt in continuare dezamagiti, insa data fiind multitudinea de optiuni pe care publicul le are in momentul de fata, probabil ca nu ii vor simti prea mult lipsa. Desigur, ca multe alte figuri ale mediei post-decembriste, Teo a fost si va ramane o emblema a televiziunii, fiind printre putinii care au reusit inca de la inceput sa se impuna prin spontaneitate, prezenta de spirit si mai ales calitate.


Un comentariu
  1. Deja nu mai avea farmec! S a schimbat mult in ultima perioada, iar glumele sale deja nu mai aveau farmec. La inceput era ok, dar acum ne am cam plictisit de aceleasi replici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.