Tips & tricks pentru o viata mai simpla

Please select a featured image for your post

Multe dintre noi simtim ca au trecut timpurile in care aveam timp pentru noi, in care nu alergam de colo-colo ca un titirez si parca am ajuns sa ne invidiem parintii care lucrau in fabrica de la 7 dimineata la 15 si aveau toata dupa-masa pentru a se ocupa de ei si de familie. Nu prea aveau la ce se uita la tv, nu aveau internet si telefoane mobile, dar viata lor era mult mai linistita. Acum nu mai e nimic la fel, ne implicam in zeci de proiecte deodata, ne surmenam si ne stresam pana cand intr-un final nu mai facem fata si cadem epuizati. Ce putem face pentru a ne simplifica viata? Iesi putin din rutina! Chiar daca ti-ai format o rutina stricta si viata ta pare sa nu aibe sens in afara ei – stii exact ziua de platit cheltuielile la bloc, rata la banca, telefonul si chiria, urmezi zilnic cam acelasi program si crezi cu tarie ca doar fiind foarte organizata poti rezolva tot ce ai de facut.
Se prea poate sa fie asa, in sa rutina ne mananca sufletele incetul cu incetul, deci ar fi mai indicat sa lasi loc pentru putina spontaneitate. Daca primesti o vizita neanuntata, bucurata-te de ea in loc sa stai crispata ca ti s-a stricat programul zilnic, daca esti invitata in oras nu refuza pe motiv ca nu iesi in timpul saptamanii. Incearca sa te bucuri de fiecare ocazie, invitatie, intalnire cu oamenii. Vei vedea ca uiti de stres cat ai zice peste.
Citeste si:  Cum "negociezi" cu un Taur?
Nu lasa pe maine ce poti face azi! Sunt situatii in care viata ta devine mult prea complicata pentru ca lasi sa se adune prea multe lucruri nerezolvate. Cu cat le rezolvi mai repede, indiferent cat sunt de neplacute, cu atat viata ta va fi mai usoara si vei avea mai mult timp liber. Fa o lista cu toate chestiunile ramase restante si incepe prin a le rezolva pe cele mai urgente. Nu amana nici una dintre chestiuni si mai ales stabileste-ti termene limita pana la care sa rezolvi fiecare problema in parte. Pentru a te motiva sa mai rezolvi din probleme si comisioane, stabileste-ti o rasplata pentru fiecare dintre ele – iesi in oras, iesi la film, fa o sedinta de masaj.
Citeste si:  Weekend-uri pline de vrajitorie la Baneasa Shopping City
Fa curat! Nu e vorba numai de curatenia fizica, ci si de a ne debarasa de relatiile toxice, care ne fac rau si ne incarca cu energie negativa. Daca e sa incepi prin a te debarasa de lucurile inutila, fa curat in casa! Sunt cel putin 5 articole pe care nu le mai folosesti de ani buni si care iti ocupa locul degeaba, asa ca arunca-le fara mila! Daca inca nu esti sigura ca ai sau nu nevoie de ele, pune-le pentru un timp in dulapiorul de stand-by si stabileste o data pana la care daca nu le folosesti deloc, le poti arunca linistita. Referitor la relatiile toxica care ne ingreuneaza viata, lucrurile nu stau atata de simplu ca si in cazul obiectelor, insa poti incepe cu pasi mici, prin a analiza care sunt relatiile si persoanele care iti fac viata mai dificila si incearca sa gasesti solutii pentru a indrepta situatia. Daca asta nu se poate intampla, e cazul sa gasesti variante prin care sa te debarasezi de relatiile toxice.
Citeste si:  Antreprenor vs Manager
Te supara iubitul? Fa o lista cu plusurile si minusurile relatiei. Poate suna prea pragmatic si prea matematic, insa in situatiile de criza e nevoie sa gandesti cu creierul si nu cu inima. O data lista facuta, incearca sa te gandesti peste care din minusuri poti sa treci si care sunt de neiertat. Metoda aceasta o poti aplica si in cazul altor situatii, cum ar fi jobul, pentru a te hotari ce decizie sa iei. Daca astfel de decizii ti se par greu de luat, incepe curatenia cu pasi mici, cu o curatenie generala in casa, cu o discutie deschisa cu persoanele care te supara si vei vedea um prinzi curaj pentru a rezolva si problemele mai mari.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.