Titluri hit si un afterparty de neratat la Noaptea Alba a Filmului Romanesc

Au mai ramas 8 zile pana la startul celei mai lungi nopti dedicate productiilor autohtone.

In seara zilei de 16 septembrie, cinematografele din Bucuresti, Cluj-Napoca, Iasi si Timisoara vor deveni gazdele unui adevarat maraton al filmului romanesc, in cadrul evenimentului Noaptea Alba a Filmului Romanesc.

Oferta Noptii Albe este cat se poate de variata si isi propune sa satisfaca cele mai exigente gusturi in materie de filme.
Din program fac parte productii precum Morgen, debutul in lungmetraj al regizorului Marian Crisan, care a cucerit juriile si spectatorii festivalurilor de film de la Locarno si Salonic, find totodata recompensat si cu Premiul Zilelor Filmului Romanesc la Festivalul International de Film Transilvania-TIFF, Medalia de onoare, al regizorului Calin Peter Netzer, distins cu 5 trofee la Festivalul International de Film de la Salonic, si unul dintre rasfatatii celei de-a noua editii TIFF (Premiul pentru regie, Premiul pentru interpretare- Victor Rebengiuc), sau comedia romantica Buna! Ce faci? (r. Alexandru Maftei).

Din seria documentarelor nu lipsesc titluri precum Autobiografia lui Nicolae Ceausescu (r. Andrei Ujica), un documentar inedit si provocator prezentat la Cannes in 2010, ce face portretul lui Nicolae Ceausescu exclusiv prin imagini de arhiva preluate de la TVR si Arhiva Nationala de Filme, sau Scoala Noastra (r. Mona Nicoara si Miruna Coca-Cozma), selectionat in competitia World Documentary la cea de-a zecea edite a Festivalului International de Film Tribeca si prezentat la TIFF 2011, despre trei copii romi care incearca sa treaca peste barierele impuse de diferenta de etnie si fac parte dintr-una din primele intiative de desegregare scolara din Romania.

Citeste si:  Sala Dalles intruchipeaza universul cadourilor de iarna!

Iubitorii filmelor clasice nu sunt neglijati nici in acest an. Operele unor mari regizori romani vor putea fi urmarite in cadrul Noptii Albe: O lacrima de fata (r. Iosif Demian), Concur (r. Dan Pita) si De ce trag clopotele, Mitica? (r. Lucian Pintilie) sau Intoarcerea lui Voda Lapusneanu (r. Malvina Ursianu).

Programul evenimentului mai cuprinde o selectie de scurt-metraje de top, precum Apele Tac (r. Anca Miruna Lazarescu), recompensat in cadrul festivalului international de scurt-metraje Curtas Vila do Conde cu doua trofee (Premiul Publicului “Mateus Rosé Sparkling” si Premiul RTP 2 Onda Curta), Bora Bora (r. Bogdan Mirica) castigator al Premiului Zilele Filmului Romanesc (sectiunea scurtmetraj) la TIFF 2011, Draft 7 (r. Luiza Parvu), o frumoasa poveste de dragoste prezentata in cadrul Short Film Corner a Festivalului de Film de la Cannes 2011, precum si la Festivalul de Film de la Karlovy Vary sau Superman, Spiderman sau Batman (r. Tudor Giurgiu), prezentat in premiera mondiala in cadrul TIFF 2011.

Citeste si:  Cafeaua de dimineata

Una dintre locatiile de desfasurare a Noptii Albe, Club Fabrica, a pregatit o surpriza pentru toti cinefilii care vor face fata cu brio la maratonul de filme romanesti. Dupa programul de proiectii, Club Fabrica va da startul unui after party de senzatie pana in zori de zi, iar cei care vor intretine atmosfera sunt Gramatik, JFB, Unlocka, Dan Basu si Charlie Dundeen. GRAMATIK este unul dintre cei mai cunoscuti artisti de muzica electronica si hip-hop din lume, cu peste 80.000 de piese vandute in ultimii doi ani.

Mixul dj-ului britanic JFB acorda atentie sporita turntablism-ului, incorporand elemente diverse si influente din breakbeat, funk, drum and bass, turntablism, hip-hop, dubstep.
Accesul la party-ul de la Club Fabrica se face pe baza unui bilet in valoare de 20 RON.

Citeste si:  Cele mai bune carti despre cariera

Cei care vor achizitiona un flyer special realizat de organizatori si distribuit in perioada 14-16 in locatiile de desfasurare a Noptii Albe vor plati numai 15 RON.

Mai multe detalii despre afterparty-ul de la Club Fabrica pe http://www.facebook.com/clubfabrica

In capitala, locatiile de desfasurare a evenimentului sunt: Cinema Studio, Cinema Eforie, Cinema Patria, Noul Cinematograf al Regizorului Roman (indoor si outdoor), Centrul Vechi, Terasa Clubului Fabrica, Terasa Green Hours si incinta terasei Hanul lui Manuc.

In Cluj-Napoca, cinefilii sunt asteptati la Cinema Florin Piersic si Cinema Victoria, spectatorii din Timisoara se pot bucura de proiectii la Cinema Studio, iar la Iasi, Cinema Republica devine locul in care va avea loc maratonul filmelor romanesti.

Intrarea la filme va fi libera, in limita locurilor disponibile.

Programul complet al filmelor va fi disponibil in curand pe www.romfilmpromotion.ro.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.