Toamna muzicii electronice

Please select a featured image for your post

De cand cu aderarea la Uniunea Europeana se pare ca in sfarsit Romania a intrat in circuitul artistilor, mai mult sau mai putin cunoscuti din lume. Nu de alta, dar odata cu renuntarea la vize si tot tacamul de alte facilitati dobandite odata cu cetatenia europeana, romanul nu s-a grabit sa se inghesuie la concerte sau, Doame fereste, manifestari culturale in Uniune. Asa ca..au venit acestea din urma la noi. Daca anul trecut ne-am bucurat de prezenta unor nume ce
mai de mult nici nu stiau daca si unde este Romania, iata ca anul acesta e si mai bogat. Pasionatii de muzica electronica, pentru ca in mare parte lor li se adreseaza incursiunea de fata, pot fi foarte fericiti asadar in aceasta toamna. Dupa ce in aceasta vara i-au putut asculta pe cei de la Massive Attack, Morcheeba, Goldfrapp, Audia Bullys si Birdy Nam Nam, Apollo 440, Nouvelle Vague, Cypress Hill, si s-au putut extazia la mega-evenimentele cum ar fi concertele Kylie Minogue sau Snoop Dogg si de ce nu Lenny Kravitz, probabil iertat deja de fani pentru greseala de a fi confundat Bucurestiul cu Budapesta, iata ca in toamna 2008 trebuie din nou sa adunam gasca si sa ne pregatim de concerte.
Citeste si:  Interviu cu membrii Metallica luni la MTV
Ce ne astepta asadar din punct de vedere al reprezentatiilor live sustinute de artisti de talie internationala in Romania?
Pe 5 noiembrie ne intalnim cu Rosin Murphy, fosta componenta a trupei Moloko, cunoscuta mai ales pentru stilurile trip-hop si electro-funk pe care le adopta. O nonconformista declarata, Rosin Murphy va face desigur un show incendiar, asa cum tare le place romanilor sa numeasca orice reprezentatie care nu seamana deloc cu ceea ce se intampla in mod normal pe la noi. La doar doua zile distanta, o trupa de aceasta data va vizita Romania, Underworld. Pentru prima data in Romania, artisii vor face ce stiu mai bine, desigur, muzica electronica.
Citeste si:  Doar cateva zile pana la concertul Seal
Aceste doua evenimente vor anticipa, fiecare in felul ei, un alt mega-eveniment in materie de muzica – concertul Jean Michel Jarre de pe 10 noiembrie. Cunoscut de mai toti melomanii ca un artist desavarsit, unul dintre creatorii genului muzical electronic precum si a spectacolelor de lumini si umbre impresionante, Jean Michel Jarre vine la Bucuresti sa isi promoveze un nou material discografic. Show-ul se anuta cu atat mai impresionant cu cat artistul va folosi nu mai putin de 50 de sintetizatoare pentru a interpreta piese deja cunoscute ca Oxygene, sau cele mai noi. Desigur, sirul evenimentelor de profil nu se va opri aici. Toamna muzicii live va continua in Romania cu concertele celor de la Nouvelle Vague(22 noiembrie), adevarati maestri ai cover-urilor, sau mai putin cunoscutii Tricky (26 noiembrie), John Hammond 22 nod, Koop (23 noiembrie), De Phazz si Madball(24 noiembrie).
Citeste si:  Vama Veche review. Noi nu ne vindem tara, nu cum trebuie
Asadar, nu prea e timp de stat in casa in aceasta toamna. Cel putin nu pentru locuitorii capitalei, asta daca e sa ne gandim ca marea majoritate a acestor evenimente vor avea loc in Bucuresti. Surprinzator e insa faptul ca din ce in ce mai multe nume sonore aleg sa viziteze, sau sa se reintoarca in Romania. Desigur, acest fapt nu poate decat sa ne bucure, insa o urma de nedumerire inca planeaza asupra multor iubitori de muzica. De ce inca nu au venit sa concerteze la noi si artisti precum Madonna sau Celine Dion, de departe doua dintre cele mai bune voci ale lumii. Sa fie oare lipsa de interes a celor ce se ocupa, sau pur si simplu Romania inca nu e destul de atractiva pentru valoarile consacrate? Poate anul 2009 ne ve aduce raspunsul.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.