Toamna schimbarilor

Ti-e frig? Sa ne pregatim de sezonul rece. Imbraca o haina mai groasa, mai calduroasa, mai confortabila, potrivita cu schimbarea de anotimp. Adapteaza-ti vestimentatia si atitudinea la schimbarea naturala a anotimpului.

Toamna este si momentul schimbarilor de cariera. Poate ca este cautarea instinctiva a unui loc mai cald, mai primitor, nou, in care sa asteptam iarna. Poate este anotimpul cel mai potrivit prin excludere: iarna esti amortita de frig, iar ideea unei cautari si a unei schimbari pare total nepotrivita. In plus, ziua nu este nici pe de parte destul de lunga pentru tot ce ar insemna luarea carierei „de coarne”. Primavara izbucnesc hormonii, soarele te cheama afara sa te dezmortesti, sa te plimbi, colindatul firmelor pentru interviu nu pare o idee prea stralucita in comparatie cu frumusetea si lumina de afara. Vara, esti in concediu desigur. Si-atunci, ramane, prin excludere, toamna. Poate ca e vorba despre un timing stabilit cumva de cineva, poate ca… Oricum ar fi, toamna se numara candidatii, joburile vacante si schimbarile de cariera.

Citeste si:  Secretul reusitei esti tu

Toamna asta am numarat Targul online MyJob.ro, targul de joburi BestJobs.ro, targul Angajatori de TOP (Hipo.ro). Le-ai ratat? Nu-ti face griji… nu ai ratat decat expresia offline a ceea ce se intampla oricum in recrutarea online. Paleta este larga si numara nume in plus fata de ce am mentionat mai sus – eJobs.ro, Profesiionline.ro, HR-Romania.ro, etc. In plus, poti apela cu incredere la agentiile de recrutare pentru segmentul tau de specializare. Te poti adresa unui numar larg de agentii pentru recrutare a candidatilor de nivel new-entry (fara experienta sau cu unu-doi ani experienta), celor de recrutare a candidatilor de middle-management (trei-sase ani experienta), executive search – top management (peste sase ani experienta manageriala) sau a candidatilor specializati profesional (scoli profesionale si experienta minima de un an sau studii superioare complexe cu specializari si experienta de minim trei-patru ani). Oriunde te-ai afla in scara expusa mai sus, exista pentru tine multiple posibilitati, exista disponibilitatea reala a companiilor specializate sa iti (re)prezinte CV-ul in fata angajatorilor.

Citeste si:  Viasat Broadcasting va relua difuzarea controversatului episod din filmul "Viata si moarte la Roma"

Nu mai ramane decat sa te ajuti singura, iar acest lucru este extrem de simplu si la-ndemana.

Toata lumea isi doreste o cariera de succes, dar, din pacate, foarte multi asteapta sa li se intample. Ori, fara a fi activ pe piata muncii, ceea ce obtii nu se poate numi o cariera. De asemenea, efortul depus la intamplare sau intr-o directie gresita, fara un plan care sa te duca la obiectivele dorite, este irosit. Asadar, in consolidarea carierei niciun efort nu este prea mic. Investeste in tine, in munca depusa pana acum, in experienta capatata pana acum, foloseste toate instrumentele din piata pentru a te pune in valoare. Fa-ti un CV corect, complet, contacteaza tu singura angajatorii, spam-eaza-I cu CV-ul tau si scrisoarea ta de intentie personalizata, mergi la interviuri, lasa companiile sa te cunoasca, sa cunoasca ce poti si ce-ti doresti.

Citeste si:  Poveste despre dragoste si intuneric

Nu pierde contactul cu relatiile pe care ti le faci pe parcurs. Toamna toata lumea e mai activa, mai receptiva, ca o ultima strigare de energie si de initiativa pe anul acesta. Profita de asta si incearca sa-ti revezi constant optiunile si sa nu scapi nimic din ce ai invatat.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.