Tokyo, capitala Soarelui Rasare

Please select a featured image for your post

Capitala Japoniei si cel mai mare oras al acesteia este Tokyo. Supranumit Capitala Rasariteana sau capitala Tarii Soarelui Rasare, acesta a s-a transformat pe parcursul timpului intr-o stralucita metropola. In ultimele decenii au aparut zgarie-norii, primul fiind Kasumigaseki Building, cu 36 de etaje. Tokyo se afla in mijlocul insulei principale a arhipelagului japonez Honshu, aici avandu-si sediile Guvernul Japoniei si resedinta imparatului. Tokio este si numele dat prefecturilor din Japonia, aflate atat in oras cat si in zonele invecinate si in insulele din sudul acestuia. Fiind unul dintre cele mai agitate orase din lume, acesta reprezinta un important centru de afaceri din Asia, obiectiv turistic si cultural. Cel mai important centru de afaceri este Akasaka, un district high class, unde se afla sediul a peste 4000 de companii. In Akasaka se afla un numar foarte mare de magazine de electronice, de la cele ieftine pana la cele foarte scumpe, insa si numeroase temple si pagode pentru cei fascinate de religia si traditia asiatica.
Citeste si:  Parcul National Retezat ar putea fi inclus printre cele sapte minuni naturale ale lumii
Pentru impatimitii de moda, exista bulevardul Omotesando, impanzit de magazine Dior, Armani, Versace si nu numai. Viata de noapte isi are apogeul in Roppongi, aceasta zona fiind bogata in baruri si cluburi. Times Square-ul Japoniei este considerat Shibuya, aici templele vechi se amesteca cu reclamele si cu magazinele moderne.
Tokyo, este un centru cultural impresionant, cu foarte multe muzee, cladiri vechi, galerii, expozitii de arta nipona clasica si contemporana. Foarte util in cazul in care doriti sa vizitati obiectivele culturale din Tokyo, este Grutt Pass-ul, un permis care costa 2000 Yen si care permite vizitarea a 56 de astfel de obiective. Muzeul de Arta Idemitsu detine lucrari adunate intr-o perioada de peste 70 de ani de colectionarul Sazo Idemitsu si ofera vizitatorilor un loc special pentru relaxare decorat cu lucrari de arta orientala. Muzeul figurilor de ceara Tokto Tower este unul din cele mai bune muzee de ceara din lume, la acelasi nivel cu celebrul Madame Tussaud sau cu cel din St. Petersburg. Acesta detine peste 100 de exponate de la oameni obisnuiti, la politicieni, personalitati istorice sau vedete.
Citeste si:  Adevarul ca un cadavru
Muzeul Bonsailor Takagi este primul muzeu dedicat bonsailor, gasindu-se de la cele mai mici exemplare pana la ghivece mari. Centrul de Cultura Fotografica ( Tokyo Shashin Bunka-kan ) e o cladire impresionanta prin design si eleganta iar in interior se afla o galerie de arta fotografica, unde sunt expuse periodic opera ale artistilor niponi sau straini.
Disneyland si DisneySea, este primul parc deschis in afara Americii, inaugurat in anul 1883. In centrul orasului se afla Palatul Imperial imprejmuit cu ziduri medievale si cu santuri de apa, iar in apropiere de acesta Curtea Suprema si ministerele nationale. La sud de Palatul Imperial se afla Turnul Tokio cu o inaltime de 333 m.
Fuji-yama, vulcanul sfant japonez e format dintr-un con vulcanic cu o inaltime de 3376 m, fiind un loc foarte cautat printre turisti.
Citeste si:  Targ de haine vintage si second hand!
Alte obiective importante din Tokyo sunt: Turnul Televiziunii cu o inaltime de 334 m, Muzeul Transporturilor, Marele Parc Ueno cu Universitatea Tokyo, numeroase muzee si gradina zoologica si Templul Kannon ce dateaza din sec XVIII. Important centru cultural, in Tokyo se afla 400 de institutii de invatamant superior, 100 de universitati, 50 de biblioteci, Academia Japoneza, 600 de cinematografe si peste 2000 de temple. Desi un oras foarte dezvoltat si cu conditii de lux, Tokyo este destul de accesibil pentru turisti, pentru un concediu petrecut aici nefiind necesari mai multi bani decat pentru unul petrecut intr-un oras European important. Cea mai la indemana si accesibila modalitate de deplasare o reprezinta metroul, cu o retea foarte dezvoltata si extinsa, de mare viteza si foarte bine intretinut. Foarte utile, in cazul unei vizite in Tokyo sunt hartile, deoarece din cauza multitudinii de stradute si a dimensiunii foarte mari a orasului, posibilitatea de a va rataci e destul de mare.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.