Trei filme romanesti participa la Festivalul de Film Independent de la Buenos Aires

„Pescuit sportiv”, „Boogie” ÅŸi „Elevator” sunt filmele româneÅŸti care vor participa, în perioada 25 martie – 5 aprilie, la Festivalul InternaÅ£ional de Film Independent de la Buenos Aires, au declarat, pentru NewsIn, regizorii peliculelor care vor fi proiectate în Argentina.

„Voi fi prezent, alături de actriÅ£a Maria Dinulescu, la Buenos Aires, pentru a susÅ£ine filmul, care se află în competiÅ£ie. Nu ÅŸtiu cât de important este festivalul acesta, comparativ cu altele din Europa sau din America, însă acolo va avea premiera pe continentul sud-american, iar prezenÅ£a în festivaluri contează în promovarea unui film”, a declarat, pentru NewsIn, realizatorul peliculei „Pescuit sportiv”, Adrian Sitaru.

Citeste si:  Pivot de lumina - placere pentru ochi, siguranta pentru mana

Distins cu premii la festivalurile internaÅ£ionale de film de la VeneÅ£ia, Salonic, Estoril ÅŸi Palm Springs, „Pescuit sportiv” este difuzat în cinematografele din România începând cu 13 februarie. Scenariul filmului urmăreÅŸte secvenÅ£e din viaÅ£a unui cuplu în criză, care ajunge într-o situaÅ£ie limită după accidentarea unei tinere. Cei doi decid să ascundă acest lucru, renunţând la principii. Din distribuÅ£ie fac parte Ioana Flora, Adrian Titieni, Maria Dinulescu ÅŸi Cătălin Ungureanu. Scenariul ÅŸi montajul sunt semnate tot de Adrian Sitaru.

Debutul în lungmetraj al regizorului Adrian Sitaru, „Pescuit sportiv”, va putea fi vizionat în trei zile consecutive, respectiv 1, 2 ÅŸi 3 aprilie, în vreme ce pelicula scrisă ÅŸi regizată de Radu Muntean, „Boogie”, va fi proiectată în zilele de 26, 27 ÅŸi 30 martie.

Citeste si:  Horoscopul pasionatelor de moda

Câştigător al premiului pentru cel mai bun scenariu la Festivalul InternaÅ£ional de Film de la Hamptons din 2008, ÅŸi cea mai bună regie la TIFF 2008 ÅŸi Premiile Gopo 2009, filmul „Boogie”, cu DragoÅŸ Bucur ÅŸi Anamaria Marinca în rolurile principale, prezintă povestea unui bărbat aflat în vacanţă cu familia, la mare, care se întâlneÅŸte cu doi foÅŸti colegi ÅŸi încearcă, împreună cu ei, să reediteze aventuri din liceu.

Citeste si:  Dubla promotie de weekend la Tara Fashion

„Este un festival important. Vom fi reprezentaÅ£i doar de film, în afara competiÅ£iei, însă, chiar ÅŸi asa, noi suntem bucuroÅŸi că vom mai avea un festival în palmares”, spune regizorul filmului „Elevator”, George DorobanÅ£u.

„Elevator”, care a primit „Premiul pentru debut” la TIFF 2008 ÅŸi „Tânără speranţă” la Premiile Gopo 2009, are o acÅ£iune care se desfăşoară în interiorul unui lift, unde un băiat (Cristi Petrescu) ÅŸi o fată (Iulia VereÅŸ) ajung captivi, în încercarea lor de a se izola, pentru un timp, de restul lumii. Pelicula va rula pentru publicul argentinian în zilele de 31 martie, 2 ÅŸi 3 aprilie.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.