Trei obiceiuri care iti dauneaza

Lucrezi pana tarziu, fara sa te plangi vreodata, esti mereu cu „temele” facute, nimic nu te gaseste nepregatita si, totusi, ceva nu pare sa se lege. Cariera ta este si ramane intr-un punct mort. De ce? Unii spun ca de vina ar fi felul in care am fost crescute, noi, femeile. Chiar si feministele convinse au mici probleme cand vine vorba sa-si „faca reclama”, fata de barbatii care au mai multa incredere in propria persoana si nu se tem sa puna accent pe realizarile lor.

Tinerele de astazi sunt foarte ambitioase si dornice sa-i prinda din urma pe colegii lor barbati, insa majoritatea se indoiesc inca de capacitatile lor, ceea ce dauneaza carierei pe care incearca sa o construiasca. Iata trei dintre greselile pe care le fac multe dintre noi, la locul de munca.

Citeste si:  Modele noi din colectia de toamna 2008

Esti prea modesta

Parintii isi incurajeaza baietii sa se laude cu reusitele lor, pe cand fetele sunt invatate ca e mai bine sa fii discreta si modesta, acestea fiind, in opinia multor persoane, atribute ale feminintatii. Dar cand esti in competitie cu barbatii trebuie sa lupti cu aceleasi arme. Daca tu nu iti anunti victoriile, crezi ca o va face altcineva in locul tau ? Cu siguranta ca nu. Fiecare este ocupat cu ale sale si nu va sta nimeni sa observe ce ai reusit tu sa faci si, cu atat mai putin, nu se va apuca nimeni sa te laude prin firma. Superiorii si majoritatea colegilor probabil ca nici nu au habar cat de mult ai muncit. Deci, cu fiecare ocazie, nu te sfii sa spui cat ai lucrat si ce ai reusit sa faci.

Citeste si:  Ramai feminina chiar intr-o atmosfera de lucru masculina

Nu te exprimi cum trebuie

Cand vorbesti cu clientii sau colegii, esti sigura pe tine si pari o adevarata profesionista. Cand te trezesti fata in fata cu superiorul, vocea ta creste cu o octava, fiecare afirmatie se termina cu un semn de intrebare si in toate propozitiile se strecoara mici cuvinte de umplutura. „Sa incepem o noua campanie ?” „Da, deci… am pregatit acel raport si, stii,…”. Iti suna cunoscut? Aceste obiceiuri si ticuri verbale iti submineaza profesionalismul mai mult decat crezi. Te intrebi de ce reactionezi asa? Raspunsul e simplu: pentru ca nu ai destula incredere in tine. Iti e frica sa nu spui ceva gresit si atunci pui intrebari, in loc sa faci afirmatii. Urmareste-i pe colegii de sex masculin. Ei vorbesc tare, cu siguranta si autoritate, chiar daca nu sunt siguri de raspunsul pe care il dau. Chiar daca ceea ce spun ei este gresit, intonatia te face sa crezi ca, de fapt, au dreptate. Pana la urma, daca nici tu nu crezi ceea ce spui, cum poate altcineva sa te creada ?

Citeste si:  Cine vrea sa-l ucida pe Harry Potter?

Nu preiei initiativa

Toata lumea se teme de esec, dar la femei teama devine mai degraba o fobie, care le face sa nu-si asume niciun risc. E normal sa-ti doresti o viata usoara, care se desfasoara lin, fara niciun fel de emotii. Dar uneori trebuie sa fii gata pentru o provocare care ar putea sa rastoarne barca, dar, la fel de bine, ar putea sa-i mareasca viteza. E normal sa-ti fie frica de necunoscut , fie ca e vorba de un job nou sau o indatorire noua, dar cine nu risca nu castiga!


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.