Trucuri utile in bucatarie

Please select a featured image for your post

Unele femei sun gospodine inascute si pentru ele statul in bucatarie nu doar ca nu este perceput ca si o corvoada, ci este unul dintre cele mai placute momente ale zilei. Pentru alte femei insa, bucataritul este inca o enigma desi stiu sa prepare cu succes cateva mancaruri de baza. Sunt unele momente cand oricarei femei, fie ea cat de priceputa in ale bucatariei, nu ii iese un anumit preparat. Ce facem? Folosim cateva trucuri utile pentru a salva situatia si a aparea basma curata in fata invitatilor sau chiar in fata ochilor necrutatori ai soacrei.

Ce sa faca daca am ars mancarea? In primul rand sa nu amestecti mancarea in vas! Nu se va uniformiza, ci dimpotriva, si mancarea nearsa va primir gust si miros de la cea arsa. Muta cu grija mancarea nearsa intr-un alt vas si continua sa o gatesti in mod normal. Pentru a-ti fi mai usor sa cureti vasul ars, lasa-l la inmuiat peste noapte, in apa calda cu ptuin detergent. Daca mancarea arsa vi se pare ca are miros de ars, o puteti drege cu catia stropi de suc de lamaie, care neutralizeaza arsura.

Citeste si:  Praga - lectia de istorie
Cum sa fac ca legumele sa isi pastreze culoarea? Imediat dupa fierbere, legumele isi pastreaza culorile vii si apetisante daca le treceti sub un jet de apa foarte rece. Apa rece opreste procesul de fierbere si pastreaza legumele crocante si viu colorate. Daca salata verde sau verdeturile in general i se par putin cam ofilite, solutia este tot sa le tineti sub apa rece cateva minute bune, pana cand isi revin. Rosiile, de exemplu, devin mult mai ferme daca sunt tinute in apa rece inainte de folosire. Insa si incalzirea este potrivita in unele cazuri, de exemplu atunci cand vrem sa facem suc natural de citrice. Portocalele, mandarinele, minolele vor fi mult mai zemoase daca inainte de a le stoarce le incalzim cateva secunde in cuptorul cu microunde.Greseli de bucatareasa. Fiecare bucatareasa, oricat de priceputa ar fi ea, are mici accidente in bucatarie. De exemplu, sareaza mult prea tare supa sau mancarea. Solutia? Fierbeti 1 cartof mare, taiat in jumatate, impreuna cu supa sau mancarea, timp de 10 minute, apoi il indepartati. Cartoful retine sarea in exces. O friptura prea sarata se poate unge cu un strat subtire de miere pentru a neutraliza sarea. Daca friptura iese prea uscata, ceea ce se poate intmpla frecvent, salvati situatia cu un sos potrivit. O alta varianta pentru a salva friptura de porc sau de vita care s-a intarit foarte tare la prajit este sa o treceti prin blender sau masina de tocat si sa o folositi apoi la un sos ragu, pe baza de carne.Gratarul de peste este destul de pretentios si se rupe foarte usor atunci cand il intoarce de pe o parte pe alta. O solutie ar fi ca inainte de a pune pestele pe gratar sa il stropim bine cu suc de lamaie si sa il pudram cu sare. Daca ati urmat si acest sfat si totusi s-a rupt atat de rau incat nu il mai puteti servi invitatiilor, salvati situatia: alegeti acrnea de peste si taiati-o bucatele, apoi faceti o delicioasa salta de peste sau o pizza rapida. Acest truc se potriveste in special file-ului de peste sau pestelui cu oase putine, cum ar fi merluciu.

Citeste si:  Horoscopul saptamanii 19-25 august
Vi s-a intamplat ca in reteta sa scrie „batei untul spuma” sau „spumati untul” si voua sa vi se taie intreaga compozitie? Ei bine, untul se bate cel mai bine atunci cand este la temperatira camerei sau moale, nu topit. Pentru o spuma de unt in adevaratul sens al cuvantului, bateti untul intotdeauna impreuna cu 2-3 linguri de lapte fierbinte.

Citeste si:  Ceva istorie, ceva sange, mult carton

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.