Trupa rock de copii „X-plod” va reprezenta Romania la festivalul Wacken Open Air din Germania

Trupa rock „X-plod”, formată din copii cu vârste cuprinse între 10 ÅŸi 15 ani, va reprezenta România la Wacken Open Air (W:O:A) din Germania, unul dintre cele mai cunoscut festivaluri de rock din Europa ÅŸi cel mai mare în aer liber din lume, care va avea loc în perioada 30 iulie-1 august.

X-plod a câştigat, pe 13 iunie, finala naÅ£ională a Metal-Battle România, care s-a desfăşurat în cadrul Festivalului Rockin’ Transilvania de la Sibiu. Cele ÅŸapte trupe finaliste au fost selectate din 23 de formaÅ£ii de către un juriu german, reprezentanÅ£i ai organizatorilor de la Wacken. ÃŽn finală, X-plod s-a bătut de la egal la egal cu formaÅ£ii de adulÅ£i cunoscute scenelor ÅŸi festivalurilor româneÅŸti, precum Thunderstorm, L.O.S.T., R.U.S.T., Betrayer, Fortuneteller ÅŸi Spectral. Juriul mixt, româno-germano-maghiar, i-a desemnat pe copiii de la X-plod, cu maximum de puncte, drept trupa ce va reprezenta România la Wacken Open Air, în Germania.

Este pentru prima oară când o trupă românească intră în celebra competiţie de la Wacken, Metal Battle, şi pentru pentru prima oară în istoria festivalului când o trupă de copii va urca pe prestigioasa scenă rock, în faţa a 85.000 de spectatori.

Citeste si:  Mirodenii si existentialism de manual

Trupa X-plod este formată din Andrei Comaroni (vocal, chitară ritm) în vârstă de 11 ani, Cristian Comaroni (chitară lead) -15 ani, Mihai Cerbu (bass) – 15 ani ÅŸi Mihai „Bubu” Cernea (tobe), în vârstă de 15 ani, fiul Crinei Mardare. X-plod a fost formată în iunie 2006, membrii fondatori fiind fraÅ£ii Comaroni. ÃŽn 2007, s-au alăturat trupei „Bubu” Cernea, considerat cel mai bun toboÅŸar la categoria sa de vârstă, ÅŸi Mihai Cerbu, un foarte bun basist. ÃŽn vara acestui an, trupa îşi va lansa primul album, care va conÅ£ine piese compuse de membriii formaÅ£iei („Noaptea lupilor”, „Rock Ad-Hock”, „Vis-Aviz”, „Egoistul”, „Piticul”, „Oceanul” ÅŸi „Epilog”), trei coveruri („TNT” – AC/DC, „Smoke on the water” – Deep Purple ÅŸi “Master of Puppets” – Metallica) ÅŸi balada lui Ciprian Porumbescu.

X-plod va concura în cadrul festivalului alături de 20 de trupe de adulţi din întreaga lume. Copiii rockeri sunt decişi să urce pe podiumul de la Wacken. Ei au început repetiţiile încă din această săptămână, sub supravegherea Crinei Mardare şi a lui Mişu Cernea, cei doi dorindu-şi să-i aducă la maximum de performanţă până la data competiţiei

Citeste si:  Unde mergem diseara? 7-10 aprilie

Celelalte 20 de trupe formate din adulţi cu care X-plod va concura sunt din Austria, Belgia, Brazilia, China, Croaţia, Finlanda, Franţa, Germania, Grecia, Islanda, Israel, Italia, Lituania, Luxemburg, Mexic, Olanda, Norvegia, Polonia, Spania şi Elveţia.

Metal Battle este un concurs fondat în 2004, în cadrul W:O:A, pentru a promova viitoarele generaţii ale muzicienilor heavy metal şi rock. Reckless Tide, o trupă din Germania, a câştigat în 2004 premiul I şi au semnat un contract pentru lansarea unui album cu Label Armaggeddon Music. Câştigători din anii următori sunt acum nume cunoscute pe piaţa muzicală, trupe precum Gorilla Monsoon, Drone, Torture Squad din Brazilia sau Fading din Israel.

W:O:A are loc anual, începând din 1990, în Wacken, un orăşel din landul german Schleswig Holstein. Festivalul atrage toate tipurile de fani ai muzicii metal – black metal, death metal, power metal, gothic metal ÅŸi folk metal – din toată lumea. La început, festivalul era un mic eveniment în care cântau trupe germane, însă din 1998 a devenit cel mai important festival din calendarul european de metal ÅŸi inclde anual peste 70 de trupe din Europa, America de Nord ÅŸi Australia. W:O:A are loc de obicei la începutul lui august ÅŸi durează trei zile, în care spectatorii campează pe câteva locuri special amenajate în jurul ariei în care se desfăşoară festivalul. Trupele participante cântă pe patru scene separate.

Citeste si:  Targul de Nunti Ghidul Miresei, 26 – 28 februarie 2016, Cupola Romexpo, Bucuresti

Ediţia din 2009 a atins un record în ceea ce priveşte vânzările de bilete, acestea fiind epuizate încă din decembrie 2008. Cele peste 70.000 de bilete s-au vândut cu 200 de zile înaintea începerii festivalului. Printre trupele confirmate pentru ediţia de anul acesta se numără Motörhead, Napalm Death, 5th Avenue, Airbourne, Amon Amarth, Anthrax, Bring Me the Horizon, Bullet for my Valentine, The Fading, Heaven and Hell, Heaven Shall Burn, In Extremo, In Flames, Machine Head, Mägo de Oz, Rage, Walls of Jericho.

Foto: www.x-plod.ro


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.