Turcia

Please select a featured image for your post

Turcia este o tara intinsa pe doua continente, aflata aproape in totalitate in peninsula Anatolia si are granite cu opt tari: Grecia si Bulgaria la nord-vest, Georgia, Armenia si Azerbaidjan la nord-est, Iran (Persia) la est, Irak si Siria la sud. Anatolia e situata intre Marea Neagra la nord si Marea Mediterana la sud, cu Marea Egee si Marea Marmara la vest. Datorita pozitiei sale geografice, intre Europa si Asia si intre trei mari, Turcia a fost , patria si campul de lupta a mai multor mari civilizatii si un centru de comert. Capitala Turciei este orasul Ankara, dar capitala istorica Istanbul, ramane centrul financiar, economic si cultural al tarii. Turcia este impartita in 81 de provincii iar cele mai mari provincii sunt: Istanbul 11 milioane de locuitori, Ankara 4 milioane, Izmir 3,5 milioane, Bursa 2,1 milioane, Provincia Konya 2,2 milioane, Provincia Adana 1,8 milioane.Turcia reprezinta o atractie pentru iubitorii de istorie: orase antice grecesti, frumuseti ale Imperiului Bizantin, minunile arhitecturale ale Imperiului Otoman, dar si adapost al unor locuri de pelerinaj pentru crestini.
Citeste si:  Ai baut cam mult, Victoria!
Istanbul (fost Constantinopol, fost Bizant) este cel mai mare oras al Turciei, fiind singurul oras din lume ce se intinde pe malurile a doua continente, Europa si Asia si se afla la 456 km distanta de capitala Turciei, Ankara. Patrimoniul artistic al Istanbulului este extrem de bogat. Principalele obiective turistice sunt bisericile, moscheele si muzeele: Catedrala Sfanta Sofia sau „Biserica Sfintei Intelepciuni”-Hagia Sofia, Fatyh Camii, Biserica Preafericitei Sfanta Maria, una dintre cele mai apreciate lucrari ale stilului bizantin, Moscheea Albastra (Sultan Ahmet Camii), datorita motivelor florale si arabescuri in nenumarate tonuri si combinatii de albastru, este singura moschee din lume prevazuta cu sase minarete, Palatul Topkap Saray aflat in spatele Catedralei Sf. Sofia, Yerebatan Saray sau Palatul Scufundat este o alta atractie sub forma unei camere luminate avand tavanul ca de catedral, sprijinit pe 336 de coloane. Printre alte puncte de atractie demne de vizitat sunt Marele Bazar, Hipodromul, Moscheea lui Soliman Magnificul sau Suleymanya Cami, Catedrala Sf. Irina, Muzeul Mickiewicz si Muzeul de Arheologie din Istanbul.
Citeste si:  Preoti ortodocsi greci si armeni s-au incaierat in Biserica Sfantului Mormant din Ierusalim
Ankara este capitala Turciei si un important centru comercial si industrial. De asemenea, este centru de comert pentru zona agricola care o inconjoara si este situat in centrul Anatoliei. Veti putea gasi cateva obiective turistice foarte importante, mai ales pentru cei interesati de cultura si istoria Turciei, precum Muzeul Culturii sau Mausoleul Ataturk. Muzeul Arheologic, Muzeul Etnografic si Muzeul Civilizatiilor Anatoliene. Cea mai interesanta parte din Ankara ramane Ulus, partea veche a orasului, aici gasindu-se si Fortareata Kale, care proteja in trecut asezarea. In afara ruinelor romane din imprejurimi, intre care si „Monumentum Ancyranum”, din vremea imparatului Augustus, puteti vizita si mormantul lui Haci Bayram. Un alt muzeu interesant este Cengelhan Rahmi M. Koc, muzeu al industriilor, aflat la mica distanta de fortareata. Tot aici veti gasi si „Cikrikcilar Yokusu”, locul perfect pentru shopping.
Citeste si:  Marele Ducat de Luxemburg
Antalya cu o istorie fascinanta, are numeroase obiective interesante, multe dintre ele monumente istorice si este una din cele mai importante statiuni de pe litoralul mediteranean. Turistii au la dispozitie de la magazine si baruri, la restaurante si hoteluri elegante, buticuri, plaje, locuri pentru promenada, sporturi nautice si multe altele, concerte, spectacole de dans si muzica. Printre obiectivele turistice majore se numara Muzeul regional al Antalyei, cartierul vechi al orasului, numit Kaleici, unde se afla portile imparatului Hadrian (sec. II), muzeul Kaleici mai multe moschei din perioada otomana, printre care si ruinele moscheii Korkut construita in sec. II , transformat ulterior in biserica crestina. Statiunea este dotata cu hotelurii de lux cat si cu locuri de cazare pe care si le poate permite orice turist. Ospitalitatea oamenilor din Antalya iti face vacanta confortabila si distractiva.Turcia ofera turistului nu doar istorie si cultura ci si posibilitatea relaxarii intr-un cadru natural deosebit sau practicarea unor sporturi.


Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.