Turcii si tatarii din Dobrogea. Amintiri

Institutul pentru Studierea Problemelor Minoritatilor Nationale din Cluj Napoca, in parteneriat cu Muzeul National al Taranului Roman, organizeaza expozitia Turcii si tatarii din Dobrogea. Amintiri. Vernisajul va avea loc in ziua de 20 noiembrie 2014, ora 16.30, la Scoala Satului de la Muzeul National al Taranului Roman.

Expozitia contine 32 de fotografii provenind din colectii personale ale membrilor celor doua comunitati, turca si tatara, din Dobrogea.

Citeste si:  Ce se petrece in “bucataria” unei agentii de publicitate?

Tema expozitiei, dupa cum o sugereaza si titlul, este o istorie in imagini a celor doua comunitati, asa cum se regaseste in arhivele de familie – practic, o istorie a vietii private a unor destine de familie sau individuale care, fiecare in parte, surprind evenimente, perioade asa cum au fost ele traite de membrii comunitatii. Fotografiile redau momente din viata de familie a celor doua comunitati – nunta, circumcizie, inmormantare – dar si aspecte care tin de cultura, religia si modul de petrecere a timpului liber. Din punct de vedere cronologic, fotografiile cuprind segmentul dintre inceputul secolului al XIX-lea, pana la inceputul secolului XX.

Citeste si:  Trupa Scorpions revine la Bucuresti!

Expozitia va putea fi vizitata pana pe 7 decembrie 2014, de marti pana duminica, intre orele 10.00 si 18.00.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.