Turism in Brazilia

Please select a featured image for your post

Republica Federativa a Braziliei sau Brazilia, este statul cu cea mai intinsa suprafata din America de Sud.
Brazilia este o tara a contrastelor, fiind asociata cu jungle amazoniana, Podisul Guyanelor ce depaseste 3000 de m, fluviul Amazon care e unul dintre cele mai mari de pe glob, Rio de Janeiro, samba si celebrele carnavale. Cele mai mari orase din Brazilia sunt Sao Paolo si Rio de Janeiro. Capitala acesteia, Brasilia, e situata pe un platou inalt de 1000 de m, reprezentand centrul metropolitan al Districtului Federal. Orasul ce privit de sus are forma unui fluture, este singurul din lume construit in sec XX si care a fost clasificat ca si Patrimoniu Cultural al Umanitatii de catre UNESCO. Principalele puncte de atractie ale orasului sunt : Palacio de Alvorada, resedinta oficiala a presedintelui, cladire renumita pentru coloanele albe de marmura si pentru gradinile de dimensiuni impresionante. Palatul Itamaraty, cunoscut si ca Palatul Arcurilor, adaposteste o colectie impresionanta de opere de arta si antichitati iar Podul JK cuprinde trei cladiri importante: Congresul National, Palatul Justitiei si Palacio do Planalto.
Turnul de Televiziune, are o inaltime de 224 de m oferind o priveliste superba asupra orasului. Acesta gazduieste Muzeul pietrelor pretioase iar in jurul sau se desfasoara cel mai mare targ de obiecte artizanale traditionale braziliene.
Citeste si:  Afla ce iti rezerva destinul, dupa liniile aflate in palma ta
Templul Legiao da Boa Vontade, in forma de piramida e decorat cu spirale de granit pe podele iar tavanul e pavat cu un imens cristal pentru a imprastia energie pozitiva. In interiorul acestuia se afla si o Camera Egipteana, o galerie de arta si un magazin de suveniruri. Rio de Janeiro, insemnand Rau de Ianuarie, e unul dintre cele mai spectaculoase orase de pe pamant ce debordeaza de vitalitate. Acesta e situat in jurul apelor golfului Guanabara si e vegheat de muntele Sugar Loaf si celebra statuie a lui Iisus, Cristo Redentor. Numit pe buna dreptate Cidade Maravilhosa, orasul e faimos pentru plajele sale umbrite de palmieri, Copacabana, Ipanema, Muntele Corvocado iar festivalul sau atrage anual milioane de turisti din intreaga lume.
Citeste si:  Horoscopul saptamanii 12-18 mai
Bine cunoscute sunt celebrele parade Escolas de Samba si blocos de carnaval care strabat intreg orasul. Cristo Redentor, statuia lui Iisus Hristos, are peste 30 de m inaltime, 1000 de tone si e situata pe muntele Corvocado, de unde vegheaza asupra orasului. Piata XV noiembrie, reprezinta adevaratul centru al orasului si una din cele mai vechi piete al acestuia, unde se gasesc obiecte de artizanat, ceramica, monede vechi si tablouri.
Paraty, situat la cateva ore de Rio de Janeiro, e un vechi orasel colonial ce dateaza din sec XVII. Aici pot fi vazute stradute pietruite, cladiri istorice cu o arhitectura spectaculoasa bine conservata pana in zilele noastre. Sao Paolo e cel mai mare oras de la sud de Ecuator, principalul centru economic, politic, industrial, financiar si tehnologic al Braziliei. Orasul are o viata culturala intensa datorita numeroaselor expozitii, festivaluri, piese de teatru, concerte si spectacole iar cluburile si discotecile rivalizeaza cu cele din Rio de Janeiro.
Citeste si:  Viasat Broadcasting va relua difuzarea controversatului episod din filmul "Viata si moarte la Roma"
Parque de Carmo, reprezinta unul din cele mai mari spatii deschise din oras, gazduind peste 210 specii de plante. In fiecare an in luna iulie, acesta organizeaza Festa de Cerejeira, Festivalul Ciresilor Infloriti, o sarbatoare de origine japoneza. Muzeul de Arte din Sao Paolo, detine o serie de lucrari importante, incepand cu Renasterea si pana in epoca contemporana.
Mosteiro de San Bento, e o manastire benedectina construita in sec XVI iar Nossa Senhora da Luz, e un exemplu de arhitectura tipica din Sao Paolo, construita in intregime din argila. Cele mai mari orase din provincia Amazonia sunt Belem si Manaus, despartite de nu mai putin de 1600 km, calatoria cu barca durand aproximativ 5 zile. Drumul pe Amazon reprezinta o adevarata aventura, deoarece va trebui traversata jungla, inca neexporata in multe locuri, unde locuiesc si acum triburi salbatice care inca vaneaza cu sageti otravite. Lungimea Amazonului de la izvorul sau, din Anzi si pana la varsarea in Oceanul Atlantic este de 6440 km.


Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.