Tyler Durden, Darth Vader ÅŸi The Joker sunt cele mai fascinante personaje de film – sondaj

Tyler Durden, interpretat de Brad Pitt în „Fight Club”, Darth Vader (David Prowse ÅŸi James Earl Jones, voce – „Star Wars”) ÅŸi The Joker (Heath Ledger – „The Dark Knight”) sunt cele mai fascinante personaje de film, potrivit unui clasament realizat de revista britanică Empire.

Pe locurile următoare se află Han Solo, interpretat de Harrison Ford în primele trei părÅ£i ale „Star Wars” (locul patru), Hannibal Lecter, interpretat de Anthony Hopkins în „The Silence of the Lambs”, „Hannibal” ÅŸi „Red Dragon” (locul cinci), ÅŸi Indiana Jones, jucat de acelaÅŸi Harrison Ford în seria de filme deschisă de „Raiders of the Lost Ark” (locul ÅŸase).

Citeste si:  Victoria lui Obama a facut-o pe Oprah sa planga, iar pe DiCaprio mandru ca este american

Alte personaje celebre incluse în clasamentul celor de la Empire sunt spionul James Bond, interpretat de Sean Connery în „Goldfinger” (locul 11), robotul Terminator, întruchipat de Arnold Schwarzenegger în filmul cu acelaÅŸi nume (locul 14), ÅŸi naivul Forrest Gump, interpretat de Tom Hanks în filmul care a câştigat ÅŸase premii Oscar în 1995 (locul 20).

Citeste si:  Performanta unei echipe

O categorie aparte în acelaÅŸi clasament o reprezintă vocile personajelor de ficÅ£iune. Printre acestea se numără vocea lui Ben Burtt (locul 63), pentru personajul Wall-E din filmul de animaÅ£ie ce se numără printre favoritele la Oscar în 2009, cea a actriÅ£ei Debra Winger, pentru simpaticul E.T. (locul 74), ÅŸi vocea lui Tim Allen, care dă viaţă personajului Buzz Lightyear din „Toy Story” (locul 94).

Citeste si:  6 greseli in inceperea unei afaceri

Ultimul loc este ocupat de personajul Martin Riggs, interpretat de Mel Gibson în seria de filme „Lethal Weapon”.

Revista lunară Empire, specializată în cinematografie, a realizat clasamentul celor mai fascinante 100 de personaje de film în urma unui sondaj realizat printre cititori.


3 Comentarii
 1. frumosi si fascinanti barbati!
  Brad Pitt a devenit preferatul meu dupa Troya. Trup de zeu, foarte convingator si pasional, miscari de felina, un rol realizat cu multa maiestrie. Am incercat sa-l urmaresc si-n alte roluri. Nu mi-a mai placut. Poate doar in Legendele toamnei. In rest, nu m-a mai atras. Nu stiu de ce.
  Sean Connery mi-a placut in fiecare film, are atata distinctie, clasa, sarm. E o placere sa urmaresc filme cu el.
  Nu ma mir ca sunt in clasament.
  Nu am reusit insa sa urmaresc pana la cap Tacerea mieilor niciodata. Chiar nu inteleg de ce i se aduc atatea elogii acestui film . Nu e deloc pe gustul meu.

 2. Dupa mine, in \”Troia\” a facut un rol penibil. Unul dintre cele mai proaste din cariera lui, De fapt, poate nu a fost neaparat vina lui, tot filmul a fost penibil. Degeaba a tras el de fiare, interpretarea n-o fac patratelele de pe abdomen.
  In orice caz, in clasamentul din articol a intrat datorita rolului din Fight Club, care intr-adevar a fost bestial.
  Si in Legende mi-a placut, atunci era soft si sensibil, deh, era la inceput.
  mult, mult de tot, mi-a placut si in Snatch! Una dintre cele mai tari comedii.

  razboiul stelelor- n-am rezistat niciodata sa-l vad, asa ca nu stiu ce-as putea spune despre personaj.
  Cat despre filmele Indiana Jones, nu prea m-au pasionat.
  Hannibal a fost insa destul de \”haunting\”. Si la fel de incantata ma declar si eu de sarmul si de accentul lui Sean Connery.

 3. Singura parte in care imi dau cu parerea este aia cu vocile personajelor de fictiune. Nu m-a impresionat niciuna din cele trei din articol. In schimb mi se pare genial Steve Carell (ala din Evam Allmighty). Am ras cu lacrimi de Hammy, veveritoiul din Over the hedge, si vocea lui Steve Carell e in mare parte \”vinovata\”. Tot el a fost vocea primarului din Horton hears a who. Si aproape la fel de tare mi-a placut David Schwimmer ca Melman, in Madagascar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.