U2, Madonna si AC/DC nu vor canta în Romania, cel putin pana în 2011

ântăreţi şi trupe de renume din pop-rock, printre care Madonna, U2, Paul McCartney, Bob Dylan şi AC/DC, au şanse minine să concerteze în România în următorii doi ani, din cauza lipsei unui stadion cu capacitate mare, potrivit organizatorilor de evenimente autohtoni.

ÃŽn ultimii ani, mai multe nume de legendă ale muzicii, printre care Depeche Mode, Rolling Stones ÅŸi Metallica, au susÅ£inut concerte la BucureÅŸti, în faÅ£a unor asistenÅ£e record. Lista cu trupe ÅŸi cântăreÅ£i de renume care, în prezent, nu includ România pe calendarul turneelor mondiale este, însă, foarte lungă, de la regina muzicii pop, Madonna, la „veteranii” Paul McCartney ÅŸi Bob Dylan ÅŸi trupe ca U2, AC/DC, The Cure sau Dire Straits.

Citeste si:  Ateliere de creativitate la Muzeului Taranului

„Cauza principală pentru care aceÅŸtia nu sunt aduÅŸi să cânte în România este lipsa unei arene cu o capacitate suficient de mare pentru un eveniment de anvergură, precum era stadionul Lia Manoliu. Alte probleme ar fi de natură financiară ÅŸi cele legate de lipsa sponsorilor”, a precizat, pentru NewsIn, managerul de comunicare al firmei Events, Andreea Andreescu.

AceeaÅŸi opinie are managerul FundaÅ£iei Culturale Phoenix, Paul Nancă. „ÃŽntâmpinăm dificultăţi când vine vorba să aducem nume mari, precum U2, pentru că, la noi, nu există un stadion suficient de mare. Ar trebui să avem o arenă de cel puÅ£in 50.000 de locuri”, spune Nancă. Potrivit acestuia, este anormal, pe de altă parte, ca în România să nu existe săli de spectacole cu capacitate de minimum 10.000 de spectatori, cum există în capitalele altor ţări europene. „ÃŽn Ungaria, Letonia, Lituania ÅŸi Estonia, există aÅŸa ceva. Spre exemplu, în Riga, capitala Letoniei, există o sală de concerte cu dimensiuni reglabile, cu o capacitate între 1.200 ÅŸi 12.000 de oameni”, a precizat managerul FundaÅ£iei Culturale Phoenix.

Citeste si:  Job-uri sezoniere

Cel mai mare stadion din România, Lia Manoliu, care putea primi peste 70.000 de spectatori, a intrat în istorie la sfârÅŸitul anului 2007, când a început demolarea arenei. ÃŽn acelaÅŸi loc din sectorul 3 al Capitalei va fi construit un stadion de aproximativ 55.000 de locuri, după modelul stadionului Commerzbank din oraÅŸul german Frankfurt. Termenul optimist de incheiere a lucrărilor este toamna anului 2010. Până atunci, organizatorii de concerte optează pentru spaÅ£ii precum parcul Izvor, unde, pe 16 mai, va cânta trupa Depeche Mode, sau complexul Romexpo, care va găzdui, între 2 ÅŸi 5 iulie, a treia ediÅ£ie B’ESTFEST, cu Motorhead, Manowar ÅŸi Iggy Pop printre invitaÅ£i.

Citeste si:  Unde mergem diseara? 28-31 ianuarie

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.