U2 ocoleste Romania in turneul sau din 2009

Trupa irlandeză U2 nu va cânta, anul acesta, în România, concertele din Zagreb (CroaÅ£ia) ÅŸi Chorzow (Polonia) fiind singurele programate în Europa de Est, în cadrul turneului „360°”, potrivit site-ului oficial al formaÅ£iei.

Turneul „360°” este organizat pentru promovarea celui mai recent album al trupei – „No Line On The Horizon”, lansat pe 2 martie.

Seria de concerte din Europa va debuta pe 20 iunie, la Barcelona, şi se va încheia pe 22 august, în Ţara Galilor, la Cardiff. Celelalte oraşe europene incluse în calendarul turneului sunt Milano, Paris, Nisa, Berlin, Amsterdam, Dublin, Gotteborg, Gelsenkirchen, Londra, Sheffield şi Glasgow.

Citeste si:  20% reducere la toate produsele TaraFashion.ro

Începând cu 12 septembrie, turneul va continua în America de Nord, cu 14 concerte în SUA şi două în Canada.

Se estimează că „360°”, programat până în toamna lui 2010, va fi turneul cu cele mai mari încasări din toate timpurile, de peste 389 de milioane de dolari.

Trupa new-wave U2, înfiinÅ£ată în anii ’70, la Dublin, este formată din Bono Vox (vocalist ÅŸi chitară), The Edge (chitară, clape ÅŸi voce), Adam Clayton (chitară bas) ÅŸi Larry Mullen Jr. (tobe ÅŸi percuÅ£ie). ÃŽn 30 de ani de activitate, U2 a vândut peste 140 de milioane de albume ÅŸi a câştigat mai multe premii Grammy. Printre cele mai cunoscute piese se numără „Pride (In the Name of Love)”, „Desire”, „One” ÅŸi „With or Without You”. Album U2 „The Joshua Tree” este considerat de mulÅ£i specialiÅŸti cel mai bun din lume al anilor ’80.

Citeste si:  Vino la Garage Sale!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.