UE va imparÅ£i, de anul viitor, 500.000 de euro la „Premiile europene ale literaturii”

Uniunea Europeană (UE) va organiza, din toamna anului 2009, „Premiile europene ale literaturii”, pentru a promova diversitatea culturală ÅŸi dialogul intercultural pe continent, în cadrul unei competiÅ£ii cu recompense totale de 500.000 de euro, informează AFP.

Premiile vor fi acordate, într-o primă fază, timp de trei ani, urmând ca UE să decidă cu privire la prelungirea proiectului.

Citeste si:  Salariu sau recompense profesionale totale

Fiecare dintre cele 34 de ţări europene va nominaliza candidaţi pentru toate categoriile acestor premii, din rândul cărora va fi desemnat, în perioada 2009-2011, cel puţin un câştigător din fiecare ţară, potrivit purtătorului de cuvânt al Comisiei Europene (CE).

Valorea premiilor nu a fost încă stabilită, însă, pentru primele trei ediţii, CE va aloca 300.000 de euro. Fondurile date de comisie vor reprezenta doar 60% din cuantumul premiilor, restul banilor urmând să fie alocaţi de Federaţia Librarilor Europeni, Congresul Scriitorilor Europeni şi Federaţia Editorilor Europeni, care formează comisia de organizare a evenimentului.

Citeste si:  Interesart ... din online in magazin!

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.