fbpx

Ultimul roman al lui Nick Cave va fi lansat în 31 de tari, printre care si Romania

„The Death of Bunny Munro”, cel mai recent roman semnat de cunoscutul muzician australian Nick Cave, va fi lansat în 31 de ţări, printre care ÅŸi România, unde va apărea, în traducere, la editura Polirom, în toamna acestui an.

„Există cîţiva editori în lume care trebuie urmăriÅ£i cu atenÅ£ie. Unul dintre ei, preferatul meu, este Jamie Byng, proprietarul ÅŸi managerul scoÅ£ienilor de la Canongate. ÃŽn momentul în care Canongate a anunÅ£at cumpărarea drepturilor internaÅ£ionale pentru un nou roman semnat Nick Cave, pentru o sumă de ÅŸase zerouri, am cerut imediat manuscrisul spre lectură. După ce l-am citit, a doua zi după târgul de Frankfurt 2008, n-a mai existat nici o îndoială că vrem să publicăm „, a declarat, pentru NewsIn, directorul editorial de la Polirom, Bogdan-Alexandru Stănescu.

Citeste si:  Vrei sa te angajezi? Tweet me!

Potrivit editurii Polirom, romanul lui Cave va aparea în traducere românescă în maximum două luni, aproximativ în acelaşi timp cu lansarea ediţiei în limba engleză.

Romanul va apărea şi în varianta audiobook, în limba engleză, în lectura autorului. Audiobook-ul va conţine şi o coloană sonoră, compusă de Nick Cave şi Warren Ellis. Audiobook-ul va fi disponibil şi într-o versiune care va putea fi descărcată de pe internet.

„Bunny este un agent de vânzări, în căutarea unui suflet, care află că zilele îi sunt numărare”, sună descrierea făcută romanului, pe site-ul oficial (www.thedeathofbunnymunro.com).

Citeste si:  Astro-diete. Afla ce ti se potriveste!

Romancierul Irvine Welsh, autorul cunoscutului roman „Trainspotting”, a formulat o descriere cât se poate de interesantă pentru scriitura lui Cave din „The Death of Bunny Munro”. „PuneÅ£i-i pe Cormac McCarthy, Franz Kafka ÅŸi Benny Hill laolaltă, într-o casă de oaspeÅ£i din Brighton ÅŸi îl vor inventa împreună pe Bunny Munro. O lectură compulsivă, care adună toate atributele mărcii , mustind de oroare ÅŸi umanitate, adesea deghizată într-o hârjoană galopantă”, comentează Welsh.

Promovarea cărţii va include lecturi publice şi evenimente muzicale, toate într-un veritabil tur al Europei. La majoritatea evenimentelor va lua parte şi autorul.

Mult mai cunoscut ca muzician, Nick Cave s-a remarcat ca solist al formaÅ£iilor The Birthday Party, The Bad Seeds ÅŸi Grinderman, dar ÅŸi prin colaborarea cu Kylie Minogue, alături de care a înregistrat hit-ul „Where the Wild Roses Grow”. Australianul creează ÅŸi muzică de film, printre coloanele sonore la care a contribuit numărându-se cele pentru „I am Sam”, „The Proposition” ÅŸi „The Assassination of Jesse James”.

Citeste si:  Sfaturi pentru femeile manager

Comparat de mulÅ£i cu Leonard Cohen pentru timbrul vocal ÅŸi profunzimea textelor, Cave compune de peste 30 de ani, însă ÅŸi-a făcut timp ÅŸi pentru a doua sa mare dragoste, literatura. Romanul său de debut, „And the Ass Saw the An”, a fost publicat în 1989. Artistul are 51 de ani ÅŸi trăieÅŸte în oraÅŸul britanic Brighton.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.