fbpx

Umple golurile din CV

Pe masura ce criza economica avanseaza, tot mai multe persoane isi pierd locul de munca, iar job-urile noi sunt greu de gasit. Drept urmare, in CV-uri vor aparea goluri, adica perioade in care nu ai lucrat nicaieri.

In trecut, un candidat care avea goluri in CV mai mari de cateva luni, era privit ciudat de eventualul angajator. Ceva trebuia sa fie in neregula cu el daca in atata timp nu a reusit sa gaseasca nimic de lucru. Acum, anhgajatorii isi dau seama ca nu ai stat degeaba de placere, ci de nevoie si va fi mai putin tentat sa arunce un CV bun doar pentru ca are goluri de cateva luni.

Daca esti in nefericita situatie de a sta « degeaba » pentru un timp, poti repara raul facut CV-ului tau, folosind timpul acesta intr-un mod intelept. Asa, golul dispare, chiar daca este umplut cu altceva decat un loc de munca. E adevarat ca nu-i usor sa cauti un loc d emunca, este o activitate care ocupa timp. Daca ai norocul sa fii invitata la trei interviuri intr-o zi, deja ti-ai ocupat toata ziua respectiva. Oricum, ceva timp liber tot iti mai ramane. Ocupati-l cu activitati relevante din punctul de vedere al carierei tale: gaseste o colaborare, chiat si project based, fa munca voluntara, inscrie-te la un curs. Chiar daca nu ai un loc de munca nu trebuie sa dispari complet.

Citeste si:  Teo fara bani la casa

Desi acum este ceva normala sa vezi pauze mari in CV-uri, nu lasa acest fapt neexplicat. Nu uita ca CV-ul tau este un fel de reclama pe care ti-o faci. Chiar daca nu este vina ta, ci mai degraba un ghinion, angajatorul va fi probabil tentat sa aleaga persoane care sunt mai la curent cu mersul lucrurilor intr-un anumit domeniu. Asa ca foloseste-ti timpul liber pentru a gasi o explicatie care sa te ajute.

Daca ai stat acasa pentru mai mult de cateva luni, foloseste-ti CV-ul in avantajul tau si spuen ce ai facut in aceasta perioada. Bineinteles, ai nevoie de ceva relevant. Pe angajator nu-l intereseaza ca ti-ai renovat casa sau ai fost in vacanta. In schimb ii atrag atentia cursurile, munca de voluntariat. Orice ai trece in CV, da si o explicatie a felului cum acea activitate te face sa devii mai potrivit pentru respectivul loc de munca. Poti sa spui ca ai facut un curs de IT, iar acum lucrezi mult mai repede la calculator ceea ce iti imbunatateste productivitatea.

Citeste si:  ALERTÄ‚ - Premiul Nobel pentru economie a fost atribuit americanului Paul Krugman

Daca ai ales o explicatie, transpune-o intr-o fraza scurta. Chiar daca un curs sau o perioada de voluntariat nu fac parte din experienta profesionala, ar fi bine sa le incluzi totusi in aceasta categorie, pentru ca angajatorul va privi CV-ul din punct de vedere cronologic. El va vrea sa stie ce faci acum, in acest moment. Asa ca trebuie sa raspunzi acetesi intrebari acum. Ai d epierdut daca ratacesti aceasta explicatie prin CV, pentru ca cel care il citeste, probabil in graba, nu va sta sa o caute.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.