Un barbat a nascut o fetita

Gata, e o certitudine. Avem un barbat care a nascut o fetita.

Thomas Beatie, care a conceput un copil dupa ce a suferit o operatie de schimbare de sex, a nascut o fetita sanatoasa. O sursa a declarat celor de la ABC News ca este un copil foarte dragalas. Nasterea a avut loc intr-un spital din Bend, Oregon. Fericitul tatic a declarat ca singura diferenta este ca nu-si poate alapta fiica, dar ca oricum sunt numeroase mame care nu o fac. A mai afirmat si ca intentioneaza sa scrie o carte despre experienta sa.

Thomas Beatie, in varsta sa 34 de ani, s-a nascut femeie si purta numele de Tracy Lagondino. Asta pana cand a suferit interventia de schimbare de sex, devenind in mod oficial barbat si schimbandu-si numele in Thomas Beatie. El este casatorit cu Nancy si au impreuna o afacere.

Citeste si:  Spune-mi ce zodie esti ca sa-ti spun cum te infurii

El s-a hotarat sa ramana „insarcinat” din cauza ca sotia sa suferise o operatie de histeroctomie. Procrearea a fost posibila deoarece organele feminine ii ramasesera. Pentru a putea concepe, Beatie a renuntat la injectiile cu testosteron care-i erau administrate ca parte a interventiei de schimbare de sex.

Cuplul a apelat la inseminare artificiala, cumparand sperma de la o banca. Nu le-a fost usor sa gaseasca un doctor dispus sa-i ajute si au recurs la inseminarea in cadrul caminului lor, cu o seringa cumparata de la o farmacie veterinara si care de obicei se foloseste pentru hranirea pasarilor.

„Am ales sa-mi pastrez organele de reproducere pentru ca mi-am dorit mereu sa am un copil candva. Vad sarcina ca un proces ce nu-mi defineste individualitatea”, a declarat domnul Beatie in emisiunea lui Oprah Winfrey in aprilie. „Nu cred ca dorinta de a avea un copil este masculina sau feminina. Este pur si simplu umana. Sunt o persoana si am dreptul sa am un copil biologic”.

Citeste si:  SAPANTA - locul unde moartea e privita zambind

Thomas Beatie a dat nastere unui adevarat scandal atunci cand a pozat pentru revista pentru gay, „Advocate”. In fotografii, isi expunea abdomenul, intr-o postura amintind de modul in care a pozat Demi Moore atunci cand era insarcinata. La intrebarea „Cum te simti ca barbat insarcinat?”, el a raspuns: „Incredibil. Eu voi fi tatal fiicei mele, iar Nancy mama ei. Vom fi o familie”.

Beatie s-a referit si la lupta pe care au dus-o. „Medicii ne-au discriminat si ne-au respins din cauza credintelor religioase. Functionarii refuzau sa mi se adreseze pe numele masculin sau s-o recunoasca pe Nancy ca fiind sotia mea. Cei de la receptii radeau de noi. Nici familia si prietenii nu ne-au sprijinit; multi din familia lui Nancy nu stiu ca eu am fost femeie.”
Prima incercare de inseminare a dus la o sarcina ectopica, cu tripleti, sarcina pe care a pierdut-o. „Cand fratele meu a aflat ca am pierdut sarcina, a spus: e mai bine ca s-a intamplat asa. Cine stie ce fel de monstri ar fi fost”.

Citeste si:  Sfaturi pentru o cariera reusita

In prezent, Thomas Beatie declara ca i-ar placea sa aiba mai multi copii, odata ce a experimentat paternitatea.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.