Un jurnalist de investigatie face dezvaluiri incendiare despre moartea lui Michael Jackson

Michael Jackson şi-a presimţit moartea înainte de concertele de la Londra, pe care a fost obligat să le accepte, deşi era clar pentru toată lumea că nu va putea să le ducă la bun sfârşit din cauza sănătăţii sale dezastruoase, afirmă în SundayMail jurnalistul de investigaţie Ian Halperin.

Halperin, care a petrecut cinci ani în apropierea lui Michael Jackson şi se pregăteşte să lanseze o carte despre acesta, mai afirmă că megastarul nu mai putea cânta din cauza unei boli pulmonare genetice, era homosexual şi era controlat de organizaţia militantă Nation of Islam.

În ultimele săptămâni din viaţa sa superstarul a făcut eforturi disperate să se pregătească pentru maratonul de concerte care îl aştepta la Londra şi care i-ar fi adus milioane de dolari atât cântăreţului cât, mai ales, anturajului său. Michael a acceptat cu greu să susţină concertele şi tuturor celor din anturajul său le era clar că nu va reuşi să le susţină pe toate pentru că nu se simţea bine.

Una dintre principalele probleme medicale cu care se confrunta Michael Jackson era o boală genetică pulmonară, o deficienÅ£a de alfa-1 antirispsină, afirmă jurnalistul. Din cauza acestei boli nu mai putea să cânte ÅŸi acesta ar putea fi motivul pentru care artistul purta măşti chirurgicale ÅŸi folosea uneori un scaun cu rotile. „Da, asta are. Este într-o formă destul de proastă. Le este teamă că ar putea avea nevoie de un transplant de plămâni ÅŸi că ar putea fi prea slab pentru a supravieÅ£ui”, i-a confirmat lui Halperin un apropiat al cântăreÅ£ului cu câteva luni înainte de deces. ÃŽn plus, pentru că slăbise foarte mult, echipa sa de medici s-a temut că suferă de anorexie.

Citeste si:  Gradina de vara - Parcul Herastru, 12-15 mai

ÃŽn aceste condiÅ£ii, Michael Jackson ar fi acceptat să susÅ£ină numai 10 concerte la Londra, dar anturajul său l-ar fi obligat să susÅ£ină 50. „Suma de bani era incredibilă ÅŸi toÅ£i consilierii lui financiari îi spuneau că riscă falimentul. Dar Michael se opunea în continuare. Nu credea că poate să ducă la bun sfârÅŸit” turneul, a declarat un consilier. „ÃŽnsă în cele din urmă l-au convins. I-au spus că va fi cea mai spectaculoasă revenire din istorie. AÅŸa l-au convins. A crezut că dacă va ieÅŸi triumfal după succesul acestor concerte, va putea fi din nou Regele”, a adăugat sursa citată.

Detaliile financiare ale contractului nu sunt cunoscute încă, dar diferite surse au declarat că Jackson a primit până la 10 milioane de lire sterline în avans, din care cea mai mare parte a ajuns la intermediari. Jackson urma să primească încă 100 de milioane de lire sterline dacă spectacolele ar fi avut loc. DeÅŸi banii erau tentanÅ£i ÅŸi i-ar fi rezolvat problemele financiare, Jackson însuÅŸi avea îndoieli că va reuÅŸi să susÅ£ină concertele. „Nu ÅŸtiu cum voi face 50 de showuri. Nu prea mănânc. Trebuie să mă mai îngraÅŸ. Sunt furios că mi-au programat 50 de spectacole. Voiam să fac numai 10”, le-a fi spus artistul unor fani care veniseră să îl vadă după repetiÅ£ii, în luna mai.

Citeste si:  Pune bazele carierei tale

„Åžtiam că este un dezastru pe cale să se producă. Nu cred că cineva ÅŸi-a închipuit că îl va ucide, dar nimeni nu credea că va susÅ£ine concertele”, a declarat o sursă din anturajul cântăreÅ£ului. ÃŽngrijorarea tuturor a devenit ÅŸi mai mare după ce Jackson s-a prăbuÅŸit în timpul celei de a doua repetiÅ£ii. Potrivit unui membru al echipei sale, Jackson intrase într-un declin rapid ÅŸi era „îngrozit” de concertele de la Londra. „Nu mânca, nu dormea, iar când dormea avea coÅŸmaruri că va fi ucis. Era îngrijorat că îşi va dezamăgi fanii. Chiar a spus ceva care m-a făcut pentru scurt timp să cred că se gândeÅŸte se se sinucidă. A spus că el crede că va muri înainte de concertele de la Londra”, a declarat această sursă.

„Spunea că este îngrijorat că va sfârÅŸi ca Elvis. Se compara întotdeauna cu Elvis, dar ceva în tonul său m-a făcut să cred că vrea sa moară, că este obosit de viaţă. RenunÅ£ase. Nu mai avea voce, nu mai putea dansa. Cred că prefera să moară decât să se faca de râs pe scenă”, a adăugat sursa. Cea mai clară asemănare cu Elvis o reprezintă dependenÅ£a de medicamente, care la Michael se accentuase în ultimele luni.

Potrivit lui Halperin, concertele ar fi fost planificate de un personaj misterios, medicul Tohme Tohme, care la sfârsitul anului 2008 a apărut drept purtătorul de cuvânt oficial al artistului. Acesta ar fi fost prezentat drept un miliardar saudit şi un chirurg ortoped şi, la un moment dat, chiar drept ambasador senegalez, ceea ce Senegalul a negat, însă. Halperin este de părere că el era de fapt un om de afaceri libanez fără dreptul de a practica medicina.

Citeste si:  Marcel Pavel are salon

Tohme Tohme ar fi avut legături cu organizaţia militantă pentru drepturile persoanelor de culoare Nation of Islam, la fel ca şi dădaca celor trei copii ai lui Michael Jackson, Grace Rwaramba, care avea o influenţă considerabilă asupra superstarului. Directorul unei case de licitaţii din New York care urma să vândă bunuri ale lui Michael Jackson s-a adresat chiar poliţiei în 2009 pentru că Tohme l-ar fi ameninţat cu moartea dacă nu pune capăt licitaţiei.

În condiţiile în care sănătatea lui Michael era destul de şubredă, el a vrut să le asigure copiilor săi un viitor sigur. Astfel, el le-a lăsat 200 de melodii inedite, de care creditorii săi nu se pot atinge şi care ar putea valora până la 60 de milioane de lire sterline. Dar testamentul ar prevedea ca cei trei copii să ramâna în custodia mamei lui Michael Jackson, Catherine, în vârsta de 79 de ani. Acest lucru ar putea duce la procese dificile.

Halperin afirmă şi că megastarul era homosexual, deşi a fost căsătorit de două ori. El ar fi avut cel puţin doi iubiţi: un chelner de la Hollywod şi un actor aspirant. Există, însă, martori care vorbesc despre numeroşi tineri care l-ar fi vizitat pe Michael Jackson la diferite ore, unii chiar petrecându-şi noaptea cu artistul.


Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.