Un roman s-a vandut, in SUA, in peste 1 milion de exemplare, in 24 de ore de la lansare

Brisingr”, cel mai recent volum din ciclul „MoÅŸtenirea”, de Christopher Paolini, s-a vândut în Statele Unite ale Americii în peste jumătate de milion de exemplare în doar 24 de ore de la lansare, iar cartea va fi tradusă ÅŸi în România ÅŸi va apărea la editura RAO, în luna noiembrie 2008.

Publicat la sfîrÅŸitul săptămânii trecute simultan în Australia, Canada, Anglia ÅŸi Noua Zeelandă, volumul „Brisingr” a înregistrat în Statele Unite un număr de 550.000 de exemplare vândute, de patru ori mai multe decât romanul „Eragon 2” („Cartea Primului Născut”), 2005.

Citeste si:  Horoscopul anului 2009

Ciclul „MoÅŸtenirea”, care l-a făcut celebru pe scriitorul-adolescent Christopher Paolini, a fost un succes enorm încă de la primul volum: „Eragon”, primul titlu al ciclului, publicat în 2003, care s-a vândut în peste 6 milioane de exemplare numai în Statele Unite.

Volumul „Eragon 2” („Cartea Primului Născut”) s-a vândut în peste 4 milioane de exemplare – cărÅ£ile au fost traduse în 50 de limbi ÅŸi s-au vândut în întreaga lume în aproape 16 milioane de exemplare.

Citeste si:  Cum sa ai mai multa incredere in tine?

La vârsta de 15 ani, Christopher Paolini a decis să scrie o carte aşa cum şi-ar fi dorit el să citească. Nici nu se gândea la publicare şi – cu atât mai puţin – la succesul fulminant pe care l-a avut. Publicul de toate vârstele a fost însă cucerit de povestea băiatului care găseşte în pădure o piatră albastră, minunat şlefuită, din care iese un dragon.

Citeste si:  Vaticanul va cere catolicilor sa boicoteze filmul "Ingeri si demoni"

Volumul „Brisingr” este o continuare a poveÅŸtii ÅŸi va răspunde multor întrebări apărute în „Eragon” ÅŸi „Eragon 2”, dar va lăsa altele fără răspuns. ÃŽn consecinţă, autorul a mărturisit că a scris deja primul rând din cartea a patra, cea care va încheia ciclul, dar nu a fost încă stabilită o dată pentru lansarea lui.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.