Un tribunal din Malawi i-a interzis Madonnei să mai adopte un copil

Un tribunal din Malawi a decis, vineri, că Madonna nu poate adopta un al doilea copil din această ţară, potrivit unor surse judecătoreşti, după ce cântăreaţa americană depusese, luni, o cerere pentru adopţia unei fetiţe de patru ani, Mercy James, informează Reuters.

Organizaţiile pentru protejarea drepturilor omului au acuzat autorităţile din Malawi că i-au acordat cântăreţei un tratament special. Guvernul ţării, care a fost acuzat că a încălcat voit legile ce interzic unei persoane nerezidente să adopte copii din Malawi, permiţând cântăreţei să adopte un copil în 2006, a anunţat, joi, că susţine şi această adopţie.

Citeste si:  Premiului Târgului de Carte de la Ierusalim din acest an va fi decernat scriitorului Haruki Murakami

Încă nu este clar dacă Madonna va face apel împotriva deciziei tribunalului. Avocatul acesteia nu a putut fi contactat pentru detalii.

Societatea civilă din Malawi s-a opus încercării de adopţie, iar activiştii locali din domeniul drepturilor omului au declarat că permiterea unei noi adopţii ar creşte traficul de copii.

Cântăraţa, însoţită de primul copil adoptat din Malawi, David, a ajuns în ţara africană duminică, iar un tribunal a examinat, luni, cererea sa de adopţie.

Citeste si:  Un nou divort: Madonna si Guy

În 2006, Madonna a început procedurile de adopţie a lui David Banda, care avea 13 luni. Copilul fusese dus de tatăl său într-un orfelinat, în urma decesului mamei. Adopţia lui David Banda a fost aprobată de un tribunal din Malawi, anul trecut.

Madonna, care a divorţat anul trecut de Guy Ritchie, este una dintre cele mai de succes cântăreţe din toate timpurile, cu peste 200 de milioane de albume vândute în lume.

Citeste si:  Tokio, orasul cat o Romanie si jumatate

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.