Vacanta in Cuba

Please select a featured image for your post

Republica Cuba, e un stat situat in nordul Americii Centrale, situat pe cea mai mare insula din Antile, aflata la confluenta Marii Caraibe, al Golfului Mexic si a Oceanului Atlantic. In nordul tarii se afla SUA si Bahamas, la vest Mexic, la sud insulele Cayman si Jamaica iar la sud-est Haiti. Insula Cubei reprezinta o adevarata atractie pentru turisti datorita celebrelor bulevarde, a pietelor din Havana, a arhitecturii coloniale si o oraselor precum Cienfuegos, Trinidad si Pinar del Rio. Havana e un oras impresionant datorita numeroaselor biserici faimoase, a forturilor vechi, a celor peste 50 de muzee, a cladirilor din sec XVIII-XIX si a pietelor spectaculoase aflate la tot pasul. Acesta e impartit in trei zone: Havana centrala, Havana veche si Vedado. Gran Teatro de la Habana e o parte a complexului Palacio del Centro Gallego, plasata in centru orasului. Aceasta a gazduit de-a lungul timpului mai multe spectacole celebre, astazi fiind sediul Operei si a Baletului National Cubanez. Muzeul National de Arte Frumoase, e impartit in doua cladiri, respectiv Palacio del Centro Asturiano si Palacio de Bellas Artes, acestea adapostiind trei mari colectii de arta, respectiv o colectie de arta cubaneza din sec XVII pana in zilele noastre, o colectie dedicata picturii si sclupturii europene si una dedicata artei antice, incepand de la cea egipteana la cea romana.
Muzeul Revolutiei, a fost proiectat ca si palat prezidential, interiorul acestuia oferind numeroase detalii despre lupta cubaneza pentru independenta. Havana Veche face parte din patrimoniul mondial UNESCO, datorita bogatiti istorice, culturale si arhitecturale.
Citeste si:  Cate o apocalipsa pentru fiecare: Melancholia si Perfect Sense
Calle Oficios este strada pe care se afla cele mai multe muzee din oras, cele mai cunoscute fiind Museo del Auto Antiguo, unde sunt expuse masini antice, Museo Numismatico, unde se afla expuse diferite colectii de monede si Muzeul Casa de los Arabes, unde pot fi vazute obiecte vechi din civilizatia araba. Catedrala San Cristobal, reprezinta una dintre atractiile principale ale Havanei, datorita faptului ca se presupune ca aici ar fi adapostite ramasitele pamantesti ale lui Cristofor Columb. Cladirea impresioneaza prin arhitectura neoclasica cu elemente baroce specifice cubaneze.
Citeste si:  Scapa de obiceiurile proaste de la locul de munca
Vedado, a treia zona a Havenei reprezinta zona comerciala si moderna a orasului, cuprinzand patru mari bulevarde in care sunt amplasate cele mai importante cladiri administrative si economice ale Cubei. Aici se afla Plaza de Revolution, una din cele mai cunoscute locuri ale Havanei, unde au loc evenimentele politice sau culturale importante. In centru acesteia se afla memorialul Jose Martini, un turn cu o inaltime de 109 m, din varful caruia se poate admira privelistea intregului oras. Cienfuegos, odata oras al piratilor si corsarilor, face parte acum din orasele importante, aflandu-se intr-o continua dezvoltare.O parte considerabila din locuitorii acestuia sunt francezi de aceea multe strazi poarta denumiri in franceza. Trinidad reprezinta una din cele sapte asezari intemeiate de cuceritorii spanioli, devenita apoi una dintre principalele tinte ala piratilor. Datorita industriei zaharului, orasul a devenit foarte prosper din punct de vedere economic.
Bucataria traditionala cubaneza e rezultatul influentelor spaniole, africane si asiatice, principalele ingrediente fiind orezul, fasolea, yucca, porumbul, carnea de porc si fructele tropicale.
Citeste si:  Serile Bucuresti Strict Secret BISERICILE DEMOLATE SUB REGIMUL CEAUSESCU
Mancarurile traditionale cele mai cunoscute sunt ajaco, o supa din carne si legume, pargo, specialitatile marine, guenguel, un desert din porumb, zahar si chimen. Bauturile cele mai consumate sunt traditionale champola, preparat din zahar ars si lapte, romul, daiquiri, un amestec din rom alb si sec, suc de lamaie si zahar. Fiind cea mai mare insula din Caraibe, Cuba reprezinta un loc de o frumusete aparte, cu multe vestigii culturale de mare valoare, dar si unele dintre cele mai impresionante plaje din lume, cu kilometri intregi de nisip alb si fin scaldat in ape cristaline.


Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.