Vacanta printre fantome: vasul Regina Maria

Astazi, nava Regina Maria sta ancorata in portul din Long Beach, California. Nu a mai navigat din 1967. Insa apare pe lista registrului national al Monumentelor Istorice din Statele Unite. Regina Maria a fost transformata intr-o veritabila atractie turistica, la bordul ei gasindu-se restaurante, magazine si 365 de camere de hotel. Se pot face tururi cu ghid sau individual, se pot tine petreceri si conferinte, intr-un decor care aminteste de trecut.

Acum 70 de ani, Regina Maria domina transportul transatlantic de pasageri si era una dintre cele mai mari nave de calatori construite vreodata, mai mare, mai rapida si mai puternica decat Titanicul, insa, spre deosebire de acesta, o supravietuitoare. A traversat oceanul de peste 1000 de ori si a reusit cea mai rapida calatorie din Southampton, Anglia pana in New York. Printre pasagerii vaporului, s-au aflat ducele si ducesa de Windsor, Greta Garbo, Clark Gable, Winston Churchil si multi alti oameni bogati si faimosi. Insa in 1939, odata cu izbucnirea celui de-al doilea razboi mondial, Ragina Maria si-a incetat calatoriile luxoase si a inceput sa fie folosita de catre armata. Peste 800.000 de soldati si prizonieri de razboi au traversat Atlanticul la bordul navei, care a jucat un rol important in toate campanile Aliatilor, inclusiv in invazia din Ziua Z.

Citeste si:  Stii sa comunici-stii sa seduci

De-a lungul atator calatorii, la bordul navei si-au gasit sfarsitul 49 de oameni, marinari, soldati si pasageri civili si se pare ca sufletele unora dintre ei inca mai ratacesc pe vapor. Regina Maria este unul dintre cele mai bantuite locuri de pe planeta, fiind „casa” a peste 150 de spirite cunoscute.

Mai multi vizitatori si angajati au vazut fantoma unui tanar cu barba, imbracat in salopeta albastra, care se plimba prin sala motoarelor si dispare cand ajunge in dreptul usii cu numarul 13. Aceasta este usa care a strivit cel putin doi marinari, unul dintre ei fiind un tanar de 18 ani, care si-a gasit sfarsitul in 1966, in timpul unor manevre de rutina.

Un alt loc foarte agreat de fantome este piscina de la clasa I. Unii vizitatori au vazut pe punte femei purtand costume de baie in stilul anilor ’30, altii au auzit zgomotul apei sau au observat urme de picioare ude intre punte si vestiar. Acestea in timp ce piscina nu a mai fost umpluta de peste trei decenii. Multi experti in paranormal considera ca piscina este vortex-ul navei, adica locul prin care fantomele trec din lumea cealalta in lumea celor vii. Tot in jurul unei piscine, cea de la clasa a II-a se aud deseori rasetele si vocea micutei Jackie care s-a inecat aici in timpul unei calatorii.

Citeste si:  Aproape 200 de persoane cu spirit civic strang fonduri la Swimathon Bucuresti

In Salonul Reginei, care functiona ca o camera de zi a pasagerilor de la clasa I, a fost vazuta de multe ori o tanara frumoasa, care danseaza singura, imbracata intr-o rochie de seara foarte eleganta.

Dinspre camera de joaca de la clasa a III-a s-au auzit, nu de putine ori, plansete de copil. Explicatia ar fi aceea ca in timpul unei calatorii, una din pasagerele navei a nascut la bord, insa copilul ei a murit la cateva ore dupa nastere. Femeia era una dintre „miresele razboiului”, femei europene casatorite in timpul razboiului cu soldati americani. Imediat dupa sfarsitul luptelor, Regina Maria a facut 13 calatorii pentru a transporta in SUA „miresele razboiului” impreuna cu copiii lor, si este posibil ca acel bebelus sa nu fi fost sigurul care a murit la bord.

Citeste si:  Renegociaza-ti salariul

Totusi, cele mai multe spirite se pare ca raman in cabinele lor, probabil locurile unde au si murit. Fostele cabine ale pasagerilor, devenite astazi camere de hotel gazduiesc tot felul de fenomene ciudate. Usile se inchid si se deschid singure, luminile se aprind in toiul noptii, telefoanele suna singure, robinetele bailor se deschid din senin, iar din cand in cand turistii simt mirosuri ciudate a caror sursa nu poate fi stabilita.

Totusi turistii se inghesuie sa viziteze Regina Maria si sa-si petreaca noptile pe vas. Un loc atat de vechi si incarcat de istorie nu poate decat sa fascineze desi, ca orice structura veche si imensa, creeaza un sentiment ciudat vizitatorului. Daca te crezi in stare sa iti petreci noaptea pe un vas vechi, care scoate multe sunete inexplicabile, Regina Maria din portul Long Island poate fi locul ideal si pentru tine.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.