Vama Veche

Please select a featured image for your post

Toamna anului 1996 este momentul in care celebra trupa Vama Veche ia nastere. Primii trei care s-au intalnit si au pus bazele formatiei, au fost: Liviu, Tudor si Traian. Cei trei dupa mai multe sedinte de repetitii incep sa-si dea pe fata adevaratul talent, iar in anul 1997 acestia scot melodia „Nu am chef azi” care devine hit-ul anului. „Laptaria lui Enache” este locul unde Vama Veche a sustinut primul sau concert in data de 28 noiembrie 1996. Desi totul a inceput numai dintr-un hobby, lucrurile iau o intorsatura mai serioasa atunci cand, sunt chemati sa cante in deschiderea trupei Led Zeppelin, in fata a peste 10000 de oameni la 1 martie 1997. Acest recital i-a ajutat sa devina una dintre cele mai bune trupe din Romania, ceea ce face ca Vama Veche sa fie prezenta in mai multe emisiuni TV sau radio.
Citeste si:  Schimbarea frecventa a job-ului
Cu fiecare luna care trecea, formatia devenea din ce in ce mai cunoscuta si urca in topuri pentru diverse categorii cum ar fi: melodia anului, trupa anului sau chiar basistul anului, iar in anul 1997 au fost nominalizati de catre Ballentines ProTV, pentru anul 1998 la discul de aur pentru cea mai buna trupa rock.
Teatrul National din Bucuresti ii alege sa compuna si sa interpreteze muzica spectacolul „Regele si cadavrul” care s-a bucurat de un succes extrem de mare. Al doilea album, scos in anul 1999, denumit „Vama Veche” a fost vandut in peste 200000 de exemplare, find cel mai de succes album de pana atunci. De aici, formatia deja devenita celebra, incepe sa-si formeze un stil propriu care a devenit iubit de fanii muzicii bune. 15 orase din Romania au fost incluse in Turneul „Povestea merge mai departe”, la care au participat aproximativ 400000 de spectatori. Dupa acest turneu Vama Veche nu s-a oprit aici si a mai sustinut concerte la Laptaria lui Enache, Hard & Heavy, Big Mamou, Tandarica, Club 63, Teatrul Uno, Teatrul de Comedie, Pepsi Music, Coca-Cola Music sau Sala Polivalenta. Activ FM, Pro FM, Contact, Radio Total, Radio 21, Radio Romantic, Radio Romania si la alte radiouri din tara. Tele 7abc, Antena 1, Romania 1 sunt doar cateva dintre posturile de radio si de televiziune care i-au difuzat.
Citeste si:  Fa o schimbare: o tunsoare sau mai bine un job nou
Iubita formatie, are 5 albume lansate: „Nu am chef azi”, „Vama Veche”, „Nu ne mai trageti pe dreapta” , „Am sa ma intorc barbat” si „Fericire in rate”, iar pentru primavara acestui an este programata lansarea primului disc Vama. Ultimul album, „Fericire in rate” contine urmatoarele piesa:
1. La radio
2. Alt oras
3. Cu tine
4. Cantec prost
5. Prieteni
6. Curvelor, cu drag
7. Vino sa visam sub apa
8. Blood in blue
9. Boogie
10. Zmeul
11. Buze Blonde
12. Fericire.

Citeste si:  Zborul - Brancusi si Mostenirea Gorjului
De-a lungul timpului formatia si-a facut multi fani in principal datorita stilului lor nonconformist, dar si datorita muzicii de buna calitate, care nu este facuta doar pentru a avea ce canta, ci prin intermediul ei membrii formatiei reusesc sa abordeze si anumite probleme din societate si nu numai.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.