Vaticanul va cere catolicilor sa boicoteze filmul „Ingeri si demoni”

Vaticanul dezaprobă filmul „ÃŽngeri ÅŸi demoni”, ecranizat după un roman scris de Dan Brown, ÅŸi va cere catolicilor să boicoteze producÅ£ia, potrivit presei italiene, informează cotidianul britanic The Telegraph.

Cotidianul italian La Stampa a relatat că Vaticanul va cere în curând catolicilor să boicoteze filmul. În acelaşi articol, arhiepiscopul Velasio De Paolis susţine însă că boicotarea filmului ar putea avea un efect de bumerang, aducând filmului mai multă publicitate.

Citeste si:  Unde mergem in week-end? 7 - 9 decembrie

„ÃŽngeri ÅŸi demoni” este continuarea filmului de succes „Codul lui Da Vinci”, adaptat de asemenea după un roman al lui Dan Brown. ÃŽn „ÃŽngeri ÅŸi demoni”, Tom Hanks revine în rolul profesorului de la Harvard, Robert Langdon, care este trimis într-o misiune de salvare a Vaticanului.

Vara trecută, Vaticanul a interzis producătorilor filmului accesul în cetatea Sfântului Scaun şi în toate bisericile din Roma. Astfel, o scenă cheie a filmului, care trebuia să fie filmată în biserica Santa Maria della Vittoria, a fost filmată într-un studio.

Citeste si:  Fii lider

Referitor la interzicerea accesului producătorilor filmului în cetatea Sfântului Scaun, purtătorul de cuvânt al Vaticanului, preotul Marco Fibbi, a declarat că de obicei, pentru luarea unor astfel de decizii, mai întâi este citit scenariul filmului, însă de data aceasta nu a fost nevoie, deoarece doar numele Dan Brown a fost de ajuns.

Biserica Catolică a fost deranjată de „Codul lui Da Vinci”, care sugerează că Iisus s-ar fi căsătorit în secret cu Maria Magdalena. Cu toate aceastea, dezaprobarea Bisericii a avut un efect infim asupra succesului filmului, încasările acestuia ajungând 757 milioane de dolari la nivel mondial.

Citeste si:  e7.ro - chiar de toate

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.