Vatra Dornei – perla Bucovinei

Conform legendei, Dragos Voda, „descalecatorul” Moldovei, a venit sa vaneze in aceste locuri, unde a intalnit o fata frumoasa ca o zana, cu par balai si cu numele de Dorina. Plecand la vanatatoare, Dragos tinteste, dupa multe incercari, o caprioara iute de picior, care se dovedeste mai apoi a fi insasi frumoasa Dorina. In amintirea ei, se spune, Dragos a botezat locul si raul din preajma Vatra Dornei.

O vizita in tara frumoasei Dorina te va binedispune prin relieful variat, traseele turistice ce duc prin peisaje pitoresti in muntii invecinati, prin mirosul de brad si aerul curat pe care ti-l ofera, cerindu-ti in schimb doar prezenta.

Indiferent daca esti bolnav sau sanatos, daca iti plac sporturile de iarna sau nu, daca esti din imprejurimi sau ai ajuns parcurgind o distanta considerabila, Vatra Dornei iti ofera tot ceea ce ai nevoie pentru un concediu pe gustul tau. Bai calde cu ape minerale, bai calde de namol, impachetari calde cu namol si parafina, cure interne cu ape minerale, electroterapie si hidroterapie, fizioterapie si fitoterapie sunt cateva dintre procedurile care vor face atat de bine sanatatii tale.

Citeste si:  Anaid Art Gallery lanseaza proiectul UV 35

Pentru ca Vatra Dornei este o statiune a jocurilor aminteste-ti ca jocul este munca pe care te bucuri sa o faci degeaba, iar aici vei avea ocazia sa practici cateva mai mult sau mai putin extreme precum: alpinism, ATV, tiroliana, via-ferrata, mountain biking, snowboard, off-road, river rafting pe raul Bistrita, parapanta, paint-ball, trekking.

Citeste si:  Provocari de Anul Sobolanului

Un proverb spunea ca ” Cine nu se urca pe munte, nu cunoaste inaltimea Cerului ” . Tu vrei sa stii cat de sus sau cat de jos e Cerul ? Vatra Dornei iti ofera si aceasta posibilitate, intrucat este punctul de plecare in diferite drumetii sau excursii. De aici se poate pleca in drumetii pe masivele Rarau in Giumalau (unde se afla si locuri de cazare), pe masivul Bistritei, pe muntii Suhardului, etc.

Petrecind aici un concediu de iarna vei lua parte la Serbarile Zapezii, cand frigul care face sa iti clantane dintii nu te poate impiedica sa ajungi pe partie, dupa ce te-ai bucurat de o plimbare pe aleile parculetului din centrul orasului.

Citeste si:  Cum sa treci peste criza

In special vara, pe aleile acestui parculet iti vei da intalnire cu prietenoasele veverite. In plus Tara Dornelor te asteapta in iunie la Zilele adolescentului si la festivalul de muzica usoara pentru tineret ” MUZRITM ” ori la Festivalul National al Teatrelor de Papusi ” Casuta din povesti „, in iulie la zilele municipiului sau prin august la tabara de creatie.

Tara frumoasei Dorina va asteapta sa serviti o „portie de sanatate” si sa respirati o „gura de aer” proaspat de munte. Veti refuza invitatia?

photo by www.cazarevatradornei.ro


Un comentariu
  1. mi-au placut Serbarile Zapezii de acum 3 ani…sper sa mai ajung acolo si vara…fiindca aerul de munte e intr-adevar super…mai ales acum, dupa ce ne-am saturat de atmosfera asta fierbinte si plina de noxe din oras.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.