fbpx

Viata la birou e mai frumoasa daca …

Petrecem foarte mult la birou in fiecare zi, poate prea mult, asa cum constat in ultimul timp in urma discutiilor cu majoritatea candidatilor mei. Celor mai multi dintre ei le place ceea ce fac, se simt motivati de mediul in care lucreaza si incearca sa il imbunatateasca cat se poate. In aceasta idee am gandit cateva modalitati de a ne infrumuseta perioada petrecuta la birou. Nu va recomand insa sa va faceti birourile si mediile de lucru atat de frumoase incat sa uitati sa mai plecati acasa. Poate deveni periculos …

Asadar, iata cateva solutii la indemana pentru a ne infrumuseta viata profesionala:

Iti personalizezi biroul si iti aduci de acasa sau iti cumperi obiecte decorative in culorile preferate, tablouri, papusi, etc. Odata ce iti pui amprenta personala prin obiecte familiare, prietenoase, te vei simti dintr-o data mai acasa si, implicit, mai apropiat de colegi.

Citeste si:  10 lucruri care te duc spre concediere

Umpli incaperea cu plante, te inconjori de flori colorate si frunze verzi. Vegetatia creeaza un echilibru natural important intr-o camera inchisa in care lucreaza mai multe persoane. Purifica aerul si il imbunatateste prin aportul de oxigen emanant in timpul zilei.

Asculti muzica. In general fiecare dintre cei care lucreaza in acelasi birou are obiceiuri diferite legate de muzica si mai ales gusturi diferite. Insa se poate ajunge la un numitor comun fie prin alegerea unui post de radio placut de toata lumea, fie prin stabilirea unui playlist random cu muzica preferata de fiecare. In plus, exista intotdeauna castile.

Citeste si:  Ultimul roman al lui Nick Cave va fi lansat în 31 de tari, printre care si Romania

Odorizezi camera cu aroma preferata – flori sau fructe uscate, odorizant de camera, important este sa alegi parfumuri naturale, nu chimice. Poti crea o amprenta speciala pentru biroul vostru, preferabil una diferita de cea pe care o folosesti acasa.

Lasi lumina naturala sa intre. Multi dintre colegii mei de exemplu sunt deranjati de lumina naturala care bate in monitor. Ea este insa foarte importanta pentru buna functionare a creierului si organismului nostru. Repozitioneaza-ti calculatoru si incearca sa nu combini lumina artificiala cu cea naturala.

Te implici in activitatile organizatorice si iti pui astfel amprenta personala. In plus, energia pe care ti-o da voluntarierea pentru activitatile administrative va fi completata de sentimentul familiar, de apropiere pe care il vei avea.

Citeste si:  Unde se castiga bine pe piata romaneasca?

Zambesti si cei din jurul tau iti intorc zambetul. De multe ori am auzit teoriile acestea despre zambet in filmele americane. Este insa o automotivatie psihologica foarte importanta. Constat din ce in ce mai des in ultimul timp ca la noi in mediul profesional se zambeste mult mai putin fata de alte tari. Cred ca totul vine din nevoia de a parea sobri si preocupati de munca, ceea ce insa ne incarca psihic foarte mult si ne incovoiaza treptat. Zambeste! O vei face fortat poate la inceput. Pe parcurs insa vei face din asta o filosofie de viata.

4 Comentarii
  1. terapia prin ras … hm… interesanta ca idee dar mi se pare totusi prea… tampita – scuzati termenul – pentru a fi aplicata. o gaselnita tipic americana – astia se plictisesc prea mult si scot toate prostiile :))

  2. nu e o prostie asta! chiar functioneaza: daca esti optimist si zambesti celor din jur totul se schimba !incearca si o sa vezi …

  3. Ipocrizia este legata de factual, de concret, de actiunile noastre.
    Zambetul si optimismul sunt legate de atitudine. Sunt doua lucruri diferite. Oricum, nu vad de ce nu ai face o incercare, pozitivismul, deschiderea la nou tine tot de atitudine, e posibil sa constati exact de asta aveai nevoie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.