Vicky Cristina Barcelona

Please select a featured image for your post

Foarte apreciat la recenta decernare a premiilor Golden Globes, Vicky Cristina Barcelona e un film care cu siguranta iese din tiparul Hollywood-ian. Poate tocamai de aceea Woody Allen a si ales sa il filmeze si sa plaseze actiunea undeva inafara Americii, respectiv Spania.

Filmul a fost lansat anul trecut la Festivalul de la Cannes, si a ajuns in Statele Unite de-abia in august. Interpretarea de exceptie dar si intriga care combina cu success umorul cu drama si ironia au facut din Vicky Cristina Barcelona unul care este favorit si al premiile Oscar.

Despre ce este vorba de fapt? Doua americance preietene, Vicky (Rebecca Hall) si Cristina (Scarlet Johansson) hotrarasc sa isi petreaca vara in Spania, la o ruda a uneia dintre ele. Desigur, atmosfera cu iz latin anunta dintru inceput o idila, insa nimeni nu stie ca de fapt va fi vorba de mult mai mult decat atat.

Citeste si:  Madeira
Cele doua protagoniste intruchipeaza de fapt doua laturi ale aceleiasi personalitati feminine. Prima e femeia rezervata, conservatoare, care isi doreste o cariera solida si un sot care sa corespunda standardelor (auto) impuse. Mai mult, Vicky este cea care vine in Spania in cautarea culturii, studiind un master incultura catalana.

De partea celalta, Cristina e o nonconformista, nu foarte sigura de ceea ce isi doreste de la viata si mai ales in dragoste, iar pentru ea experienta spaniola inseamna in primul rand mister si aventura.

Citeste si:  Promotie speciala si Happy Hours la www.tarafashion.ro
Desigur, toate acestea sunt in fapt doar niste masti si ajunse in fata dragostei, cele doua se dezvaluie asa cum sunt de fapt, intr-o instinctualitate primara. Scenariul este cu atat mai interesant cu cat ambele eroine se indragostesc de acelasi barbat, Mark (Kevin Dunn). Si cum un latino lover nu putea decat sa fie un artist inconjurat de femei, Woody Allen a avut grija sa o aduca si pe Penelope Cruz in rolul fostei sotii. Sa vezi acum triunghi al dragostei care se transforma incet, incet in patrulater si apoi iarasi in simple puncte pe o axa.

Citeste si:  Asa mama, asa fiica
Oricat de ciudat ar parea insa, naratorul care ne povesteste toata intamplarea reuseste sa ne mentina atentia pana la final, iar faptul ca in cele din urma multe lucruri nu prea se schimba ne face sa avem o revelatie neasteptata. Cel putin unii dintre noi.

Una peste alta insa, Vicky Cristina Barcelona e un film care merita pe deplin. Nu numai ca peisajul hispanic este fascinant, dar si povestea e tot atat de antrenanta. Pentru o seara de week-end, de pilda, o calatorie la malul Mediteranei e chiar recomandata.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.