Victima din procesul impotriva lui Roman Polanski a cerut suspendarea urmaririi penale

Victima din procesul intentat împotriva cineastului francez Roman Polanski în urmă cu 31 de ani a cerut, pentru a treia oară, suspendarea urmăririi penale, informează AFP.

În urmă cu 31 de ani, regizorul a fost obligat să părăsească SUA pentru a scăpa de închisoare. În procesul intentat în 1977, Polanski a fost găsit vinovat de întreţinerea de relaţii sexuale cu o minoră de 13 ani. De când a părăsit SUA, Polanski este considerat oficial fugar şi e căutat de justiţia americană.

Citeste si:  Un socru suparat

Samantha Geimer, victima lui Polanski, care are acum 45 de ani, a depus luni o cerere prin care cerea suspendarea urmăririi penale. Nu este însă prima dată când aceasta cere suspendarea urmăririi penale – a mai încercat acest lucru în 1995 ÅŸi 1997, fără succes însă.

Roman Polanski, născut în Franţa şi crescut în Polonia, are acum 75 de ani. În 1977, el a pledat vinovat în procesul în care era acuzat că a întreţinut relaţii sexuale cu o minoră, proces intentat de părinţii acesteia. Potrivit poliţiei, regizorul a obligat-o pe tânără să consume alcool şi droguri înainte să o violeze. Pe 31 ianuarie 1978, după ce avocaţii săi au avut o întâlnire cu un judecător care a dat de înţeles că Polanski va sta după gratii destul de mult timp, regizorul a urcat într-un avion şi a plecat spre Europa.

Citeste si:  Iarna in TIROL - AUSTRIA

Procedura penală împotriva lui Polanski nu a fost niciodată anulată, iar acesta nu a mai pus piciorul în SUA de mai mult de 30 de ani, nici măcar pentru a primi Oscar-ul pentru cel mai bun regizor în 2003, care i-a fost acordat pentru filmul „Pianistul”.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.