WHY DEMOCRACY? Festival de film documentar dedicat democratiei si drepturilor omului 3-8 august, Muzeul National al Taranului Roman

British Council si Asociatia Pro Democratia organizeaza festivalul de film WHY DEMOCRACY, care aduce in atentia publicului romanesc 22 de filme documentare proiectate in peste 200 de tari si teritorii, atingand o audienta de peste 300 de milioane de spectatori si generand numeroase dezbateri in toata lumea. Filmele din cadrul festivalului sunt parte dintr-un amplu proiect international si sunt realizate de regizori independenti, premiati la festivaluri de film de notorietate.

Subiectele abordate de filme sunt diverse: metodele de tortura aplicate in inchisorile americane / alegerea democratica a unui sef de clasa in China comunista / scandalul generat de niste benzi desenate daneze in comunitatea musulmana etc. Actiunea filmelor se desfasoara in diferite tari: Marea Britanie, Bolivia, China, Croatia, Cuba, Danemarca, Republica Democrata Congo, Egipt, India, Iran, Italia, Kenia, Republica Liberia, Pakistan, Rusia, Africa de Sud, Spania si Statele Unite ale Americii.

Citeste si:  Mircea Badea, la primarie?

Filmele Why Democracy? au constituit punctul de plecare a numeroase discutii in intreaga lume, ajungand la audiente impresionante care s-au angajat intr-o dezbatere globala despre democratie si drepturile omului. Mai multe detalii pot fi gasite la www.whydemocracy.net
Filmele sunt in limba engleza si nu au subtitrare in limba romana. Intrarea este gratuita.

Brief filme:

Please Vote for Me – Un experiment de democratie in China: alegeri democratice sunt organizate intr-o scoala primara.

Bloody Cartoons – O poveste despre cum si de ce 12 desene dintr-o mica publicatie de provincie din Danemarca au putut implica aceasta tara in confruntari cu musulmani din intreaga lume.

Citeste si:  Sfaturi pe care o femeie nu trebuie sa le urmeze

Taxi to the Dark Side – O poveste despre disparitatile din ce in ce mai mari dintre respectarea drepturilor omului si metodele folosite pentru a colecta informatii de la suspectii de terorism.

Egypt: We Are Watching You – Daca primele alegeri democratice din Egipt, dupa 24 de ani, sunt umbrite de acuzatii grave de frauda si de numeroase acte de violenta, ce legitimitate are noul regim?

Iron Ladies of Liberia – Dupa aproape doua decenii de razboi civil, in 2006, Liberia are primul oficial ales prin vot liber, care este si prima femeie sef de stat din Africa.

In Search of Gandhi – India inregistreaza in ultimii ani o crestere economica evidenta. Este, insa, aceasta dezvoltare resimtita de toata populatia? Sau, mai bine zis, cate dintre valorile lui Gandhi se mai aplica in societatea indiana de astazi?

Citeste si:  Poveste de suburbie pariziana

For God, Tsar and the Fatherland – O poveste despre patriotismul din Rusia, despre valorile unei societati, despre o altfel de democratie.

Looking for the Revolution – E nevoie de mai mult decat de un tricou cu Che Guevara pentru a fi revolutionar. Pe tine ce te-ar determina sa pornesti o revolutie?

Dinner with the President – Care sunt implicatiile pentru democratie in Pakistan atunci cand partidele politice laice cedeaza in fata agendei islamice?

Scurtmetraje: Kenya, Africa de Sud, Iran, Italia, Republica Democrata Congo, Cuba, India, Rusia, Croatia, Pakistan, Marea Britanie, Spania.

Vedeti programul festivalului aici.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.