Wii Fit, antrenorul tau personal

Atata timp blamati pentru ca incurajeaza sedentarismul, producatorii de jocuri video par ca ar dori sa scape de aceasta eticheta. Primii care au luat masuri sunt cei de la Nintendo, cunoscuti in special pentru revolutionara platforma Wii.

Fata de alte platforme asemanatoare, Wii este dotata cu o telecomanda speciala, numita sugestiv Wiimote. Wiimote arata ca o telecomanda oarecare, dar ceea ce o face atat de speciala este tehnologia folosita pentru detectarea miscarilor. Datorita accelerometrului integrat, Wiimote poate sa functioneze ca o racheta de tenis, de exemplu. Pur si simplu, o tii in mana si faci aceeasi miscare pe care ai face-o ca sa lovesti o minge de tenis. Telecomanda detecteaza miscarea si face ca mingea de pe ecranul tau sa fie lovita. La fel se intampla si in cazul altor jocuri. Wiimote poate sa fie tac de biliard, volan de masina, manusa de box, in functie de jocul pe care l-ai ales.

Citeste si:  5 femei regizor pe care barbatii nu stiu ca le iubesc

Datorita acestei tehnologii, pasionatii jocurilor video deja au inceput sa faca ceva „sport”. Acum nu mai misca doar degetele.

Dar, pentru cei care iubesc jocurile si miscarea in acelasi timp, Wii poate sa inlocuiasca sala de fitness. Pare greu de crezut, insa e adevarat.

Wii Fit este, de fapt, un joc video pentru platforma Wii. Daca ai deja un Wii, iti mai trebuie CD-ul cu jocul si o platforma periferica speciala, care arata ca o placa si se numeste „Wii Balance Board”. Aceasta contine senzorii care te ajuta in programul tau de exercitii. Poate sa functioneze ca un cantar, dar iti masoara si centrul de greutate. Daca iti cunoaste inaltimea si greutatea, soft-ul poate sa iti calculeze indicele de masa corporala. Apoi, bazandu-se pe un set de exercitii pe care trebuie sa-l faci, Wii Fit iti calculeaza „varsta” la care te afli din punctul de vedere al formei fizice. Prima data cand folosesti Wii Fit, iti creezi un profil personal, care inregistreaza progresele facute ca greutate si forma fizica, redandu-le intr-un grafic. Poti sa-ti faci un scop din a atinge o „varsta” din ce in ce mai mica, in fiecare saptamana.

Citeste si:  Rio de Janeiro - Cita de maraviliosa

Wii Fit te lasa sa alegi intre patru tipuri de activitati: Yoga, aerobic, exercitii de echilibru si exercitii pentru intarirea muschilor. Daca incepi un antrenament de Yoga, personajul de pe ecran iti arata pozitiile pe care trebuie sa le lucrezi. La fel si in cazul exercitiilor pentru intarirea musculaturii (flotari, abdomene, fandari, etc). Daca preferi exercitiile aerobice, ai de ales intre mai multe tipuri: step, alergare, hula hoop si box pe muzica (un fel de tae-bo). Ai la dispozitie si mai multe jocuri de echilibru. Poti sa fii un fotbalist care loveste mingea cu capul, un schior care evita obstacolele sau, prin pozitia adoptata, poti sa tii in echilibru o bila pe o placa suspendata.

Citeste si:  VAMA: In 3 zile vine vara... pe 29 mai, la Hard Rock Cafe

Jocurile sunt nu numai solicitante fizic, ci si foarte distractive. Cele de Yoga, echilibru si pentru musculatura folosesc in special placa periferica, dar exercitile de aerobic se fac cu ajutorul telecomenzii Wiimote. Practic alergi pe loc cu telecomanda in mana, iar ea functioneaza ca un pedometru, inregistrand numarul de pasi, viteza, distanta parcusa. Daca preferi boxul pe muzica, Wiimote detecteaza numarul de lovituri, viteza lor, etc., si astfel poate calcula eficienta exercitiilor.

Toate activitatile sunt nu numai solicitante din punct de vedere fizic, ci si foarte haioase. Poti sa lucrezi singura sau sa iti alegi un partener, comparand performantele fiecaruia.

Wii Fit se gaseste in magazinele online, la preturi cuprinse intre 342 si 526 de lei.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.