Wikipedia a strans sase milioane de dolari din donatii, pentru a putea continua sa functioneze

Enciclopedia on-line Wikipedia a reuşit să strângă cele şase milioane de dolari necesare pentru a asigura funcţionarea site-ului până la data de 30 iunie, la finalizarea anului fiscal în curs, informează AFP.

Fondatorul enciclopediei on-line, americanul Jimmy Wales, a declarat că 125.000 de persoane au răspuns apelului de a dona bani pentru Wikipedia lansat în iulie 2008, ceea ce a dus la strângerea a patru milioane de dolari. La aceşti bani s-au adăugat alte donaţii substanţiale, în valoare de două milioane de dolari.

Citeste si:  Inalte si blonde

„Strângerea acestor fonduri ne va permite să acoperim cheltuielile pentru anul bugetar în curs, care se termină pe 30 iunie. Banii colectaÅ£i vor servi la finanÅ£area operaÅ£iunilor de toate zilele, precum cumpărarea de lăţime de bandă pentru internet sau plata salariilor celor 23 de angajaÅ£i. De asemenea, vom continua dezvoltarea ÅŸi îmbunătăţirea software-ului necesar funcÅ£ionării enciclopediei”, a detaliat Jimmy Wales pe site-ul fundaÅ£iei non-profit Wikimedia.

Citeste si:  The New York Times, marele castigator al Premiilor Pulitzer

Jimmy Wales a adăugat că, în afara celor şase milioane de dolari destinaţi funcţionării enciclopediei, donaţiile suplimentare vor fi plasate într-un fond de rezervă, care va ajuta la echilibrarea costurilor după terminarea anului bugetar în curs.

Potrivit fondatorului Wikipedia, mai mult de 150.000 de voluntari au participat în ultimii opt ani la redactarea a peste 11 milioane de articole, în 265 de limbi, pentru Wikipedia. Mai mult de 275 de milioane de persoane vizitează site-ul în fiecare lună, pentru a accesa informaţiile gratuite oferite fără publicitate.

Citeste si:  Britney este de neoprit!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.