Zile de carnaval

Please select a featured image for your post

Intotdeauna culoarea si dansul au fost cele care au facut ca oamenii sa se simta bine. De aceea poate una dintre cele mai indragite manifestari, mai ales in tari latine, este carnavalul. An de an, in diverse colturi ale lumii, se organizeaza astfel de manifestari in care culoarea, misterul mastilor, frenezia dansului si bucuria muzicii transforma atmosfera intr-una de netulburata sarbatoare. Astfel de evenimente, spun unii, ar fi de-a dreptul barbare, caci multe dintre ele isi au radacinile in vremuri pre-crestine, insa fastul si exuberanta pe care le emana fac din aceste carnavale manifestari de la care nu poti lipsi. Inceputul de an aduce mi tot timpul vesti despre carnaval. Desi manifestari mai mici au loc in mult mai multe locatii, trei sunt cele care merita atentia si din punt de vedere turistic, nu numai local.
Citeste si:  Bucurestiul a intrat in Cartea Recordurilor, cu 3.939 de Mosi Craciun plecati sa imparta cadouri
Astfel, destul de aproape, in Europa, Carnavalul de la Venetia se dechide pe 13 februarie si tine pana pe 24. In fiecare an, organizatorii aleg o tema pe care toate activitatile cuprinse in carnaval incearca si reusesc sa o urmareasca. Anul acesta, „Sensation” este ceea ce va face ca evenimentul sa impresioneze. Organizatorii si-au propus sa dea astfel ocazia tursitilor dar si localnicilor sa simta parfumul orasului si sa descpere cu ajutorul simturilor proprii frumusetea lui. Finnd un festival cu alura istorica, Carnavalul de la Venetia este de asemena gazda unor parade de costume de epoca, a unor expozitii de arta chiar a unor spectacole teatrale de gen. Mai toata lumea trebuie sa poarte o masca, si alegerea nu e niciodata intamplatoare. La Venetia, o masca poate sa inesmne ca esti sau nu casatorita, ca esti misterioasa sau ca esti un misogin. Una peste alta insa, evenimentul este unul care merita vazut si mai ales..simtit.
Citeste si:  Exoscheletul bionic, deja o realitate
Un pic mai departe pe harta, in aceeasi perioada de inceput de an se desfasoara si Carnavalul din Tenerife. Al doilea ca marime din lume, carnavalul este unul deosebit. In fiecare an, Carnavalul e mai mult decat o sarbatoare a localnicilor, e un moment in care insula se face auzita prin cantec si dans pana dincolo de ocean. Incepand pe data de 4 ferbuarie si intinzandu-se pe parcursul a cel putin trei saptamani, Carnavalul aduce cu sine sepctacole de teatru pentru copii si adulti, concursuri de frumusete si mai ales de Regina a Carnavalului. Ceea ce face ca acest Carnaval din Tenerife sa fie unul si mai interesant e ca pe tot parcursul sarbatorii nimeni nu are voie sa iasa pe strada fara a purta vreun costum. Daca va hotarati asadar sa participati la „los carnavales” ati face bine sa va strcurati in bagaje si un costum sau macar o masca.
Citeste si:  Vizita la psihoterapeut
In fine, un alt carnaval care tine capul de afis in aceasta perioada este cel din Argentina. Desi nu foarte mare ca si concurentul de la Rio, Carnavalul din Argentina este totusi unul deosebit. In fiecare sambata, de la inceputul anului si pana pe 28 ferbuarie, El Carnaval del Pais se desfasoara adunand peste 2000 de participanti in randul actorilor si dansatorilor, si milioane de spectatori. Gualeguaychú este localitatea in care se desfasoara carnavalul, si una dintre principalele atractii turistice ale Argentinei. Iata asadar, doar trei dintre locurile in care putem fugi, mcar pentru cateva zile, de toate lucrurile care ne inconjoara. Chiar daca o masca nu ascunde totul, a participa la un carnval e cu siguranta o experienta ce nu trebuie ratata.


4 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.