Zodiile si sinceritatea. Afla daca te minte

Berbec
Fara indoiala, berbecuta se gaseste in top 3 pe zodiac in privinta sinceritatii. Iar in ce priveste inabilitatea de a minti, e prima! Nu ezita, aproape in nicio situatie, sa se repeada cu capul inainte, ca doar de-aia e zodia care e, sau sa-l ia pe colegul taur de coarne. In rarele cazuri in care minte – spre a salva onoarea ei sau a cuiva la care tine, de exemplu – ori ajunge sa se incurce in minciuni, ori schimba hodoronc-tronc vorba dupa neadevarul rostit, ori roseste precum colegul rac.

Taur
Ratiunea ii spune tauritei ca minciuna cea mai buna e adevarul. Cauta si reuseste sa puna in practica dictonul asta. E un confident de incredere, n-o sa bata toba a doua asupra unui secret pe care i l-ai incredintat sau pe care l-a aflat de la terti, iar in ce priveste propriile-i secrete, e mormant. Cand, silita de imprejurari, minte, intoarce problema pe toate fetele, sa se asigure ca nu va fi prinsa cu mata-n sac. Nu toarna minciuni sa se laude, sa obtina avantaje meschine sau de amorul artei, poti pune baza in cuvantul ei.

Gemeni
Mitomana zodiacului! Daca probele evidente n-ar fi facut-o sa-si capate faima asta, naturaletea cu care toarna minciuni, ca si credibila lor construire, n-ar trada-o. Ii merge, asadar, cu persoanele care n-o cunosc indeaproape. Nu trebuie sa crezi o geamana nici cand te suna si iti spune panicata ca a facut pana cu masina sau are o criza de apendicita. Poate ca pur si simplu se plictisea la volan sau acasa. Cand te duci la spovedanie, intereseaza-te daca parintele nu e cumva geaman. Cand nu minte, geamanul doar le infloreste.

Citeste si:  Marijuana a luat-o razna live la "Happy Hour"

Rac
Racul nu obisnuieste sa bata campii, poti sa iei de buna o relatare a lui, inclusiv detaliile. E foarte greu de dus de nas, micile reactii ale celor din jur ii tradeaza imediat in ochii lui. Sigur ca si racul are lucruri de ascuns, dar le ascunde bine. Evita discutiile care ar putea duce in directia respectiva, iar daca pur si simplu ele sunt abrupte si nu le poate evita, minciuna o are pregatita atat de temeinic, incat e si el aproape convins ca lucrurile stau asa cum minte el.

Leu
Daca n-ai fi tu, sa-i spui verde-n fata colegei de birou sau de scoala ca are un iubit prea gras sau – de ce nu? – iubitul ei are o iubita prea grasa, cine i-ar mai spune-o? Sau, mai ales, ce s-ar alege de autoritatea ta, de curajul tau, daca te-ai purta dragut cu toata lumea si n-ai spune nimic nelalocul lui? Leului i se pare obositor sa minta. Si apoi, un rege isi minte supusii? Nici macar n-are de ce sa le dea socoteala, el ii instiinteaza, eventual, de una-alta, daca-l cred – bine, daca nu… Niciun daca nu, sunt obligati sa-l creada!

Fecioara
Cand iti povesteste ceva, fecioara nu omite sa raspunda celor cinci intrebari obligatorii din manualul de jurnalism, chiar daca nu l-a deschis niciodata: cine, ce, cum, unde si cand, dar nici celei suplimentare: de ce. O minciuna i-ar lua prea mult timp, ar trebui sa ticluiasca lucrurile asa incat sa nu admita nicio inadvertenta. Cu mania preciziei, minciuna ar calca-o pe ea prima pe nervi. Fecioara e de cele mai multe ori sincera, dar si cand nu e, o face profesionist.

Citeste si:  Cum sa faci fata deadline-urilor

Balanta
Balanta e bine intentionata: ar spune adevarul ori de cate ori ar deschide gura. Ei ii cam repugna oamenii care mint. Doar ca balanta are fobie de scandaluri si violenta, astfel ca le distruge din fasa. N-o sa-i spuna mamei ca a luat o nota mica la scoala sau ca nu mai e virgina; la ce bun s-o supere sau s-o dezamageasca? Gasind scuza ca-i scuteste pe altii de suparari, ea se scuteste bine mersi pe sine. Nu-i vorba, nici cand nu e implicata direct, nu pune pe nimeni aflat de fata in situatii penibile spunand adevarul.

Scorpion
Scorpionita, pe cat e de avida sa afle tot ce misca in jurul ei, pe atat e de buna pastratoare de secrete. Nu se sfieste sa rosteasca adevarul nici atunci cand e crud, asta e o cale spre a obtine respectul celor din jur sau de a le sadi teama in inimi. Daca toata ziua ar minti si ar mai fi si prinsa cu fofarlica, nu si-ar spulbera aura de persoana puternica, independenta? E sub demnitatea ei sa minta, iar cand o face si o descopera cineva, nu recunoaste in pofida oricarei evidente.

Sagetator
Un politician care minte fara sa clipeasca te scarbeste, pentru un om neajutorat cazut prada unor matrapazlacuri la nivel inaltut, esti gata sa organizezi un miting de protest. Simtul dreptatii iti este viu in inima, esti gata sa aperi adevarul total dezineresat. Iti propui si sa-l rostesti, dar nu intotdeauna iti iese. Nu vrei sa-ti superi prietenii, n-o sa-i spui unei colege ca noua coafura e ridicola, nu vrei sa isti certuri sau tristete si deseori infloresti lucrurile, sa para mai frumoase decat sunt.

Citeste si:  Succesul afacerilor mici

Capricorn
Capricoarnele ii detesta pe cei care mint fara motiv intemeiat, pe cei care mint fara sa se priceapa si, mai ales, barbatii care mint. Poti sa ai toata increderea intr-o relatare facuta de un capricoron, mai ales cand nu e amestecat in intamplarile cu pricina. Minte in situatii-limita, cand e vorba sa-si salveze reputatia, bunaoara. Nu suporta ideea ca va fi dovedita ca atare: nu recunoaste nici picata cu ceara, dar, ca sa nu ajunga la picatul cu ceara, ii construieste minciunii sale un fundament solid.

Varsator
Fara un respect deosebit pentru legi si regului ale societatii, sentimentul de vinovatie incolteste mai greu in varsatoare decat in colegele de zodiac. O varsatoare nu le va ascunde parintilor c-a luat nota 4 (sau 9, depinde de pretentii!) la teza fiindca nu da doi bani pe scoala si scolarizare. Varsatoarele nu-si tradeaza principiile si nici prietenii. Cel mai adesea spun adevarul, iar cand mint au destula imaginatie incat sa te faca sa crezi, spre exemplu, ca s-au aflat in cutare loc si au vazut cutare lucru.

Pesti
Pestoaicele sunt usor de dus de nas si le mai e si greu sa suporte deceptiile. Vorba cu ce tie nu-ti place nu gaseste insa mare rezonanta in inima lor. Dac-ar fi sa pariezi daca o pestoaica a mintit sau nu, ai sanse fifty-fifty de castig, dar e indicat sa alegi varianta dand cu banul. Nicio logica nu le stapaneste atitudinea. Pestoaicele sunt capabile sa fie sincere atunci cand sinceritatea le pericliteaza, sa zicem, cariera, si sa minta numai si numai de florile marului.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.