„4 luni, 3 saptamani si 2 zile” a primit premiul Goya pentru cel mai bun film european

Filmul „4 luni, 3 săptămâni ÅŸi 2 zile” al lui Cristian Mungiu a primit duminică seară premiul Goya pentru cel mai bun film european, informează AFP.

Filmul lui Mungiu era favorit pentru câştigarea acestui premiu. Este primul film românesc nominalizat şi laureat al premiilor Goya.

„4 luni, 3 săptămâni ÅŸi 2 zile”, dramă ce are ca pretext o întrerupere de sarcină în România ceauÅŸistă, îi are ca protagoniÅŸti pe Anamaria Marinca, Laura Vasiliu ÅŸi Vlad Ivanov. Pelicula a câştigat, în 2007, mult râvnitul „Palme d’Or” al Festivalului de la Cannes ÅŸi alte numeroase premii la concursuri ÅŸi festivaluri internaÅ£ionale.

Citeste si:  De ce seful are intotdeauna dreptate

Premiile Goya, considerate a fi echivalentul Oscarurilor în Spania, sunt decernate anual, începând din 1987, de Academia Spaniolă de Film, producţiilor lansate în Spania.

Filmul „Camino” în regia lui Javier Fesser, o poveste despre influenÅ£a Opus Dei asupra unei fetiÅ£e bolnave în stadiu terminal, a fost marele învingător al ceremoniei care s-a desfăşurat duminică seară la Madrid. Nominalizat la ÅŸapte categorii, „Camino” a primit ÅŸase premii, printre care acela pentru cel mai bun film, cel mai bun regizor ÅŸi cea mai bună actriţă – Carme Elias.

Citeste si:  Haideti sa vedem echipa feminina de gimnastica! Intrarea libera

FIlmul „Los girasoles ciegos” al spaniolului Jose Luis Cuerda, despre perioada care a urmat războiului civil (1936-1939), a luat doar premiul pentru cea mai bună adaptare, deÅŸi candida la cinci categorii.

Portoricanul Benicio del Toro a primit premiul Goya pentru cel mai bun actor, pentru interpretarea rolului lui Ernesto Guevara în filmul „Che, el argentino” al lui Steven Soderbergh.

Citeste si:  Spune-mi ce zodie esti ca sa vedem ce zici de condamnarea lui Gigi Becali

Penelope Cruz a primit premiul Goya pentru cea mai bună actriţă în rol secundar, pentru interpretarea din filmul „Vicky Cristina Barcelona” al lui Woody Allen, pentru care a fost nominalizată ÅŸi la Oscar.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.