„Antichrist”, regizat de Lars von Trier, va avea ÅŸi o versiune cenzurata, pentru tarile puritane

Filmul „Antichrist”, regizat de danezul Lars von Trier ÅŸi proiectat duminică, la Cannes, care a ÅŸocat prin multe scene de nuditate, sex ÅŸi violenţă extremă, va avea ÅŸi o versiune cenzurată, pentru ţările puritane, potrivit directorului casei de producÅ£ie a filmului, informează AFP.

„De acum un an am semnat un acord cu Lars pentru a face ÅŸi o versiune a filmului, în care să scoatem anumite scene ÅŸi să le înlocuim cu altele, deoarece, altfel, filmul nu va fi vandabil în ţările din sudul Europei, Asia ÅŸi SUA”, a declarat Peter Aalbaek Jensen, de la societatea de producÅ£ie Zentropa, co-fondată de regizorul danez.

Directorul Zentropa a adăugat că nu ştie, deocamdată, care scene vor fi cenzurate. El a precizat că va discuta cu distribuitorii din ţările vizate pentru a cunoaşte părerea lor în legătură cu acest subiect. Versiunea cenzurată va permite Zentropa să vândă filmul şi canalelor de televiziune.

Citeste si:  Secretul reusitei esti tu

Filmul, apreciat de criticii danezi, care l-au ridicat în slăvi, va fi lansat, miercuri, în 17 săli de cinema scandinave. „Antichrist”, realizat de Lars von Trier ca o terapie ÅŸi inspirat din obsesiile ÅŸi visele sale, povesteÅŸte durerea unei mame care ÅŸi-a pierdut copilul ÅŸi care înnebuneÅŸte. SoÅ£ul său încearcă să o ajute printr-o terapie ÅŸoc, ducând-o într-o pădure unde aceasta petrecuse o vară cu fiul său.

Ca răspuns la criticile care i-au fost aduse cu privire la film, danezul Lars von Trier a declarat că nu poate oferi nicio scuză pentru „Antichrist”, în afara credinÅ£ei sale absolute în film, pe care l-a numit cel mai important din întreaga sa carieră.

Citeste si:  Anna Lesko insultata pe scena

Violenţa din scenele de final, care combină nuditatea, sexul şi automutilarea, a şocat o parte dintre critic

Regizor provocator, von Trier jonglează între extreme, mixând esteticul cu moralul ÅŸi reuÅŸind să mobilizeze spectatorii cu o forÅ£a vizuală ÅŸi dramatismul imaginilor, comenta La Tercera în luna aprilie, după apariÅ£ia trailerului. „Provocarea este o manieră de a-i face pe oameni să gândească. Le lasă posibilitatea de a avea propria interpretare”, mărturiseÅŸte regizorul, într-un documentar despre propria carieră.

Citeste si:  Vineri, Gotan Project la Bucuresti!

Personajele principale din „Antichrist”, interpretate de Willem Dafoe ÅŸi Charlotte Gainsbourg, formează un cuplu care se mută într-o cabină izolată, pentru a jeli moartea copilului lor, dar propriile minÅ£i proiectează un iad cu imagini înspăimântătoare.

Realizat cu un buget de 11 milioane de dolari, filmul „Antichrist” va rula, din 16 octombrie, ÅŸi în România. La ediÅ£iile anterioare ale Festivalului de la Cannes, Lars von Trier a câştigat mai multe premii, printre care ÅŸi Palm d’Or, pentru „Dancer in the Dark”.

Cea de-a 62-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Cannes a fost deschisă oficial miercuri seara şi se va încheia pe 24 mai.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.