„Antichrist”, regizat de Lars von Trier, va avea ÅŸi o versiune cenzurata, pentru tarile puritane

Filmul „Antichrist”, regizat de danezul Lars von Trier ÅŸi proiectat duminică, la Cannes, care a ÅŸocat prin multe scene de nuditate, sex ÅŸi violenţă extremă, va avea ÅŸi o versiune cenzurată, pentru ţările puritane, potrivit directorului casei de producÅ£ie a filmului, informează AFP.

„De acum un an am semnat un acord cu Lars pentru a face ÅŸi o versiune a filmului, în care să scoatem anumite scene ÅŸi să le înlocuim cu altele, deoarece, altfel, filmul nu va fi vandabil în ţările din sudul Europei, Asia ÅŸi SUA”, a declarat Peter Aalbaek Jensen, de la societatea de producÅ£ie Zentropa, co-fondată de regizorul danez.

Directorul Zentropa a adăugat că nu ştie, deocamdată, care scene vor fi cenzurate. El a precizat că va discuta cu distribuitorii din ţările vizate pentru a cunoaşte părerea lor în legătură cu acest subiect. Versiunea cenzurată va permite Zentropa să vândă filmul şi canalelor de televiziune.

Citeste si:  Horoscopul lunii august 2011

Filmul, apreciat de criticii danezi, care l-au ridicat în slăvi, va fi lansat, miercuri, în 17 săli de cinema scandinave. „Antichrist”, realizat de Lars von Trier ca o terapie ÅŸi inspirat din obsesiile ÅŸi visele sale, povesteÅŸte durerea unei mame care ÅŸi-a pierdut copilul ÅŸi care înnebuneÅŸte. SoÅ£ul său încearcă să o ajute printr-o terapie ÅŸoc, ducând-o într-o pădure unde aceasta petrecuse o vară cu fiul său.

Ca răspuns la criticile care i-au fost aduse cu privire la film, danezul Lars von Trier a declarat că nu poate oferi nicio scuză pentru „Antichrist”, în afara credinÅ£ei sale absolute în film, pe care l-a numit cel mai important din întreaga sa carieră.

Citeste si:  Siemens Xelibri - prima gama de telefoane fashion

Violenţa din scenele de final, care combină nuditatea, sexul şi automutilarea, a şocat o parte dintre critic

Regizor provocator, von Trier jonglează între extreme, mixând esteticul cu moralul ÅŸi reuÅŸind să mobilizeze spectatorii cu o forÅ£a vizuală ÅŸi dramatismul imaginilor, comenta La Tercera în luna aprilie, după apariÅ£ia trailerului. „Provocarea este o manieră de a-i face pe oameni să gândească. Le lasă posibilitatea de a avea propria interpretare”, mărturiseÅŸte regizorul, într-un documentar despre propria carieră.

Citeste si:  Scandalul de la catedra de poezie de la Oxford se încheie, după ce Padel demisionează din functie

Personajele principale din „Antichrist”, interpretate de Willem Dafoe ÅŸi Charlotte Gainsbourg, formează un cuplu care se mută într-o cabină izolată, pentru a jeli moartea copilului lor, dar propriile minÅ£i proiectează un iad cu imagini înspăimântătoare.

Realizat cu un buget de 11 milioane de dolari, filmul „Antichrist” va rula, din 16 octombrie, ÅŸi în România. La ediÅ£iile anterioare ale Festivalului de la Cannes, Lars von Trier a câştigat mai multe premii, printre care ÅŸi Palm d’Or, pentru „Dancer in the Dark”.

Cea de-a 62-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Cannes a fost deschisă oficial miercuri seara şi se va încheia pe 24 mai.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.