„Breaking the waves”, dupa Lars von Trier, dramatizat la teatrul „Radu Stanca” din Sibiu

„Breaking the waves”, spectacolul bazat pe filmul omonim al lui Lars von Trier, va fi jucat pe scena Teatrului NaÅ£ional „Radu Stanca” din Sibiu, în regia lui Radu Alexandru Nica, la sfârÅŸitul lunii septembrie, anunţă reprezentanÅ£ii instituÅ£iei.

Scenografia şi light-design-ul poartă semnătura lui Dragoş Buhagiar, coregrafia îi aparţine lui Florin Fieroiu, muzica originală este creaţia lui Vlaicu Golcea, iar proiecţiile video sunt realizate de Daniel Gontz. Din distribuţie fac parte actorii Ofelia Popii, Marius Turdeanu, Liviu Vlad, Dan Glasu şi Cristian Stanca.

Citeste si:  Lansarea caietului Portret/ Atelier. Ioana si Dumitru Mischiu

Repetiţiile în vederea premierei au început de două săptămâni.

Născut în anul 1979 la Sibiu, Radu Alexandru Nica a absolvit în 2004 SecÅ£ia de Regie Teatru de la Facultatea de Litere a Universităţii BabeÅŸ-Bolyai din Cluj, la clasa Monei Chirilă. ÃŽn perioada 2001 – 2003 a fost bursier la Academia de Teatru „August Everding” din München.

Citeste si:  Tortul de nunta: un adevarat spectacol!

A studiat Teatrologie la Ludwig-Maximilians-Universität din München. ÃŽn acest timp a fost asistent de regie la două producÅ£ii ale Teatrului „Metropol” , din metropola germană. ÃŽn aceeaÅŸi perioadă, montează „CântăreaÅ£a cheală”, de Eugène Ionesco, ÅŸi „Push up 1-3”, de Roland Schimmelpfennig. Din august 2004, este regizor angajat al Teatrului NaÅ£ional „Radu Stanca” – Sibiu.

Citeste si:  Apa Nova Bucuresti atentioneaza asupra unei posibile inselatorii in care sunt vizati proprietarii din Asociatiile de Proprietari

„Breaking the waves” este primul film din trilogia lui von Trier „Golden Heart” („Inimă de aur”), o metaforă care descrie caracterul pur al personajelor. ÃŽn ciuda acÅ£iunilor pe care le întreprind, personajele rămân neatinse de rău.

Celelalte două părÅ£i ale trilogiei sunt „Idioterne” (1998) ÅŸi „Dancer in the Dark” (2000).


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.