„Burn after reading” si „Mamma Mia!”, nominalizate la Globul de Aur pentru muzical/comedie

„Burn after reading”, „Mamma Mia!”, „Happy-Go-Lucky”, „In Bruges” ÅŸi „Vicky Cristina Barcelona” sunt nominalizările categoriei „Cel mai bun film de comedie sau muzical” la Globul de Aur 2009, au anunÅ£at, joi, organizatorii.

Cel mai nou film al fraÅ£ilor Cohen, „Burn after reading”, este o poveste comică despre doi antrenori de fitness, care, după ce pun mâna pe memoriile unui fost agent CIA, încearcă să le vândă. ProtagoniÅŸtii producÅ£iei sunt George Clooney ÅŸi Brad Pitt, acesta din urmă aflat în cursa pentru premii ÅŸi cu „The Curious Case of Benjamin Button”, la categoria „Cel mai bun actor în rol principal într-o dramă”.

Citeste si:  Imbraca-te pentru succes

Nominalizată la câştigarea Globului pentru „Cea mai bună actriţă în rol principal într-o dramă”, Meryl Streep este primadonă în muzicalul „Mamma Mia!”, a cărui coloană sonoră include refrene ale celei mai populare formaÅ£ii suedeze din istorie, legendara Abba. Cel care îi dă replica, pe note, este Pierce Brosnan, reprofilat din Agent 007 în interpret de hit-uri ce dinamitau discotecile anilor ’70.

„Vicky Cristina Barcelona”, cu Rebecca Hall ÅŸi Scarlett Johansson în rolurile principale, este povestea unor prietene care, într-o vacanţă de vară petrecută în Spania, ajung să se îndrăgostească de acelaÅŸi bărbat. Filmul, care va putea fi văzut pe ecranele din România din aprilie 2009, este regizat de Woody Allen, un veritabil campion al premiilor – cu trei Oscaruri ÅŸi alte 78 de distincÅ£ii în palmares.

Citeste si:  Trupa britanica de rock alternativ "Franz Ferdinand" va concerta, in iulie, la B'estfest

„Happy-Go-Lucky” este o comedie despre o învăţătoare londoneză al cărei optimism ajunge să-i exaspereze pe toÅ£i din jurul ei, în vreme ce „In Bruges” prezintă povestea unor asasini plătiÅ£i, care îşi schimbă reperele asupra vieÅ£ii după o ÅŸedere de câteva săptămâni în oraÅŸul belgian cu acelaÅŸi nume.

Decernarea premiilor Golden Globe, ajunsă la cea de-a 66-a ediţie, va avea loc pe 11 ianuarie, la The Beverly Hilton, Los Angeles, şi va fi transmisă în direct, prin intermediul NBC, în peste 150 de ţări din toată lumea.

Citeste si:  Floarea potrivita fiecarei zodii

Globurile de Aur sunt a doua categorie de premii, ca importanţă, acordate în cinematografie, după Oscaruri – premiile Academiei Americane de Film, care vor fi decernate pe 22 februarie, la Kodak Theater, tot în Los Angeles.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.