„Firmin. Aventurile unei vieti subterane”, de Sam Savage, a aparut la editura Polirom

„Firmin. Aventurile unei vieÅ£i subterane”, cartea scriitorului american Sam Savage, vândută în peste 30 de ţări ÅŸi care a fost, în 2008, atracÅ£ia Târgului de Carte de la Frankfurt, este disponibilă de vineri în librăriile din România, anunţă reprezentanÅ£ii editurii Polirom.

Peripeţiile şobolanului erudit, povestite de Sam Savage, scriitor care debutează la 69 de ani, sunt considerate o elegie pe jumătate fantezistă, pe jumătate riguroasă despre plăcerile literaturii, consideră prestigioasa publicaţie Publishers Weekly.

Cartea spune povestea lui Firmin, un ÅŸobolan care s-a născut într-un cartier sărac din Boston, în anii ’60 ÅŸi care are o imaginaÅ£ie ieÅŸită din comun, dar care este incapabil să comunice cu oamenii, după a căror companie tânjeÅŸte. El a învăţat încetul cu încetul să citească, drept urmare a îngurgitării paginilor rupte din „Veghea lui Finnegan”, de James Joyce, cu care mama lui a căptuÅŸit culcuÅŸul numeroasei sale familii.

Citeste si:  Sa fi saracit Paris Hilton?

De-a lungul vieţii sale pline de peripeţii, el reuşeşte, până la urmă, să se împrietenească cu un scriitor excentric, încercând să supravieţuiască în haosul demolărilor şi modernizării cartierului din Boston.

Sam Savage, în vârstă de 69 de ani, s-a născut în Carolina de Sud, ÅŸi s-a mutat la vârsta de 17 ani în Massachusetts, unde s-a integrat perfect generaÅ£iei Beat. A fost admis la Facultatea de Filosofie a Universităţii Yale, facultate pe care la scurt timp a abandonat-o. După câţiva ani petrecuÅ£i în Paris, se reîntoarce la Yale, unde obÅ£ine doctoratul în filosofie. De-a lungul vieÅ£ii a avut mai mult meserii precum pescar, tâmplar sau tipograf. Până la romanul să de debut, „Firmin. Aventurile unei vieÅ£i subterane”, publicat în 2006, Sam Savage a scris poezii. Al doilea roman al său „The Cry of the Sloth” urmează să fie publicat în cursul acestui an.

Citeste si:  Trupa Celelalte Cuvinte in fata examenului maturitatii depline

„Firmin. Aventurile unei vieÅ£i subterane” se găseÅŸte de vineri în librării la preÅ£ul de 24, 99 de lei.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.