„Katalin Varga” este printre favoritii la Ursul de Aur

„Katalin Varga”, producÅ£ie care reprezintă România la Festivalul de Film de la Berlin, în secÅ£iunea Competition, se numără printre filmele favorite ale criticilor la câştigarea Ursului de Aur, alături de pelicule în care apar Ben Foster, Kevin Bacon ÅŸi Michelle Pfeiffer.

Co-producÅ£ia româno-anglo-maghiară „Katalin Varga”, scrisă ÅŸi regizată, în 2008, de debutantul Peter Strickland a avut premiera la Berlin pe 11 februarie ÅŸi prezintă povestea lui Katalin (interpretată de actriÅ£a clujeancă Hilda Peter), o femeie izgonită de acasă de soÅ£ul care a aflat că nu este tatăl copilului ei.

Printe favoritele criticilor citaÅ£i de Reuters se numără ÅŸi „The Messenger”, în regia lui Oren Moverman, cu Woody Harrelson ÅŸi Ben Foster în distribuÅ£ie, are ca personaje principale doi ofiÅ£eri însărcinaÅ£i cu dificila sarcină de a anunÅ£a veÅŸtile proaste rudelor celor decedaÅ£i în luptă, iar unul din ei ajunge să se îndrăgostească de văduva unuia din camarazii săi.

Citeste si:  Posete Online - elegant, casual, office!

Renee Zellweger ÅŸi Kevin Bacon sunt actorii principali din comedia „My One and Only”, regizată de Richard Loncraine, unde Anne Deveraux, o femeie singură, se îmbarcă pe un vas de croazieră în căutarea unui soÅ£ bogat, în vreme ce Michelle Pfeiffer joacă, în „Cheri”, rolul unei curtezane îmbătrânite, din Paris, care se îndrăgosteÅŸte de fiul unei rivale a sa.

Citeste si:  The Rasmus revin la Bucuresti

Alte titluri care au atras atenÅ£ia criticilor au fost co-producÅ£ia anglo-franceză „London River”, pelicula iraniană „About Elly”, filmele spaniole „Gigante” ÅŸi „La Teta Asustada”, producÅ£ia chineză „Mei Lanfang”, filmul german „Alle Anderen” ÅŸi pelicula daneză „Little Soldier”.

La secÅ£iunea Berlinale Shorts, scurtmetrajele româneÅŸti „Bric-Brac” ÅŸi „Renovare”, realizate de Gabriel Achim ÅŸi, respectiv, Paul Negoescu, nu au fost remarcate în niciun fel de către juriu.

Ediţia din acest an a festivalului se va încheia pe 15 februarie.

Festivalul de Film InternaÅ£ional de la Berlin (Berlinala) s-a desfăşurat pentru prima dată în 1951, iar din 1978 se desfăşoară în luna februarie a fiecărui an. Cele mai importante premii care se acordă la Berlinală sunt Ursul de aur ÅŸi Ursul de argint. ÃŽn cadrul festivalului sunt prezentate anual peste 400 de filme, în ÅŸapte categorii: Competition, pentru filmele internaÅ£ionale de talie mare, Panorama, în cadrul căreia sunt prezentate producÅ£ii independente, Generation, unde sunt prezentate filme pentru tânăra generaÅ£ie, Perspektive Deutsches Kino – cele mai noi filme nemÅ£eÅŸti, Forum, pentru pentru forme experimentale de film, Berlinale Shorts, pentru scurt-metraje ÅŸi Retrospective, categorie în cadrul căreia sunt prezentate filme clasice.

Citeste si:  Cel mai rau sfat de cariera

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.