„La teta asustada” a primit Ursul de Aur la Festivalul de la Berlin

Filmul „La teta asustada” (Spania-Peru) a câştigat, sâmbătă, Marele Premiu (Ursul de Aur) la Festivalul de la Berlin, iar coproducÅ£ia România-Anglia-Ungaria „Katalin Varga” a primit Ursul de Argint pentru sunet, potrivit organizatorilor.

Cel mai bun regizor a fost desemnat iranianul Asghar Farhadi, pentru pelicula „Darbareye Elly”(Despre Elly), în vreme ce Ursul de Argint pentru cel mai bun scenariu a revenit peliculei “The Messenger”.

Pentru prestaţia din „London River”, actorul Sotigui Kouyaté a primit Ursul de Argint , iar Birgit Minichmayr, a fost premiată cu Ursul de Argint cea mai bună actriţă ca urmare a rolului din pelicula germană “Alle Anderen”. Acelaşi film german, “Alle Anderen”, împreună cu producţia “Gigante” au primit Premiile speciale din partea juriului.

Citeste si:  Despre Roderer

Tot în cadrul festivalului, „Cea mai fericită fată din lume”, lungmetrajul de debut al regizorului Radu Jude, a câştigat Premiul C.I.C.A.E (Confédération Internationale des Cinemas d’Art et d’Essai), pe când la secÅ£iunea Berlinale Shorts, scurtmetrajele româneÅŸti „Bric-Brac” ÅŸi „Renovare”, realizate de Gabriel Achim ÅŸi, respectiv, Paul Negoescu, nu au fost remarcate în niciun fel de către juriu.

Citeste si:  Oricum ar fi... mergi pe drumul tau

Festivalul de Film InternaÅ£ional de la Berlin (Berlinala) s-a desfăşurat pentru prima dată în 1951, iar din 1978 se desfăşoară în luna februarie a fiecărui an. Cele mai importante premii care se acordă la Berlinală sunt Ursul de aur ÅŸi Ursul de argint. ÃŽn cadrul festivalului sunt prezentate anual peste 400 de filme, în ÅŸapte categorii: Competition, pentru filmele internaÅ£ionale de talie mare, Panorama, în cadrul căreia sunt prezentate producÅ£ii independente, Generation, unde sunt prezentate filme pentru tânăra generaÅ£ie, Perspektive Deutsches Kino – cele mai noi filme nemÅ£eÅŸti, Forum, pentru pentru forme experimentale de film, Berlinale Shorts, pentru scurt-metraje ÅŸi Retrospective, categorie în cadrul căreia sunt prezentate filme clasice.

Citeste si:  "VIS" cu Dan Puric

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.