„Luceafărul”, omologat de Academia Recordurilor Mondiale drept cel mai lung poem de dragoste

Academia Recordurilor Mondiale (World Records Academy) a anunÅ£at că a omologat, sâmbătă, „Luceafărul” lui Mihai Eminescu drept cel mai lung poem de dragoste, cu 98 de strofe.

Pe site-ul oficial al World Records Academy, se scrie că poezia lui Eminescu „poate fi descrisă simplu (ca pentru generaÅ£ia You Tube de astăzi) ca o combinaÅ£ie între „Pe aripile vântului”, datorită caracterului romantic, „Star Trek”, pentru elementele de science fiction, ÅŸi „Love Story”. ÃŽn baza acestor argumente, cei de la World Records Academy spun despre „Luceafărul” că poate fi considerat atât un poem romantic, cât ÅŸi unul modern, al mileniului trei.

Citeste si:  Polirom continua publicarea lui José Cela, in ciuda verdictului de plagiat dat acestuia

„Luceafărul” nu a furnizat singurul record românesc omologat de World Records Academy. ÃŽn 2007, organizaÅ£ia a „decretat” că Traian Băsescu este ÅŸeful de stat care a rezolvat cel mai repede o petiÅ£ie cetăţenească. „Pe 18 aprilie, preÅŸedintele român Traian Băsescu a răspuns prompt unei solicitări urgente ÅŸi a rezolvat problema în mai puÅ£in de două ore, acordându-i Ordinul NaÅ£ional Steaua României profesorului Liviu Librescu”. Profesorul, ucis în atacul de la universitatea americană Virginia Tech, a fost decorat post-portem de ÅŸeful statului.

Citeste si:  La un an de kdo.ro, produse, cadouri si promotii noi!

World Record Academy a creditat ca recorduri mondiale şi performanţele Nadiei Comăneci (cele mai multe note de 10 la o singură ediţie a Jocurilor Olimpice), Marianei Bitang (cea mai de succes antrenoare din sportul mondial, după numărul de medalii câştigate) şi Cleopatrei Stratan (primul artist din lume care a susţinut un concert, la vârsta de trei ani).

World Record Academy, fondată în SUA, se prezintă ca fiind principala organizaţie mondială care atestă stabilirea unor recorduri mondiale. Potrivit organizaţiei, performanţele omologate ca recorduri sunt selectate de un comitet internaţional format din foşti sportivi, ziarişti şi reprezentanţi ai unor instituţii guvernamentale. World Record Academy este membru al National Geographic Society şi are printre partenerii săi companiile Google, You Tube şi Amazon.

Citeste si:  Ummagumma.ro - fandoseli de toamna!

World Record Academy nu are nicio legătură cu Guinness World Records, care a lansat, în 1955, faimoasa Carte a Recordurilor, publicată în prezent în peste 100 de ţări. Cei de la Guinness World Records se recomandă, la rândul lor, ca fiind autoritatea mondială recunoscută pentru omologarea recordurilor mondiale.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.